Nastavak provedbe dopunskog stručnog usavršavanja službenika granične policije iz područja suzbijanja krivotvorenja i zlouporabe dokumenata

Cilj provedbe dopunskog stručnog usavršavanja je kontinuirano podizanje razine stručnog znanja, učinkovitosti i profesionalnosti prilikom obavljanja poslova granične kontrole

FOTO: MUP RH

U organizaciji Uprave za granicu i PU dubrovačko-neretvanske, od 16. do 17. svibnja 2023. godine, provodi se dopunsko stručno usavršavanje iz područja suzbijanja krivotvorenja i zlouporabe dokumenata u Smještajno-obučnom centru granične policije "Kupari" na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Dvadeset i  jedan policijski službenik koji obavlja poslove granične kontrole na području PU dubrovačko-neretvanske, splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske i zadarske, tijekom dvodnevnog seminara, od strane specijaliziranog stručnjaka za krivotvorene dokumente upoznat će se s najnovijim pojavnim oblicima krivotvorenja i zlouporabe dokumenata, kao i najsuvremenijim elementima zaštite originalnih putnih i identifikacijskih isprava.

U 2023. godini, ovo je drugo dopunsko usavršavanje iz područja suzbijanja krivotvorenja i zlouporabe dokumenata. Prvo ovakvo dopunsko stručno usavršavanje, provedeno je od 9. do 10. ožujka 2023. godine u Smještajno-obučnom centru granične policije "Spačva" za šesnaest policijskih službenika granične policije iz PU sisačko-moslavačke, brodsko-posavske, osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske.

Cilj provedbe dopunskog stručnog usavršavanja je kontinuirano podizanje razine stručnog znanja, učinkovitosti i profesionalnosti prilikom obavljanja poslova granične kontrole posebice, osobito uzimajući u obzir činjenicu potrebe educiranosti u detekciji novih modaliteta krivotvorenja i uloge Republike Hrvatske u zaštiti vanjske granice Schengena.

Pisane vijesti | Granica