Dopunsko stručno usavršavanje službenika granične policije iz područja suzbijanja krivotvorenja i zlouporabe dokumenata

Cilj provedbe dopunskog stručnog usavršavanja jest podizanje razine znanja, učinkovitosti i  profesionalnosti prilikom obavljanja poslova granične kontrole

FOTO: MUP RH

U Smještajno-obučnom centru granične policije "Spačva" na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, od 9. do 10. ožujka 2023. godine, u organizaciji Uprave za granicu provodi se dopunsko stručno usavršavanje za šesnaest policijskih službenika granične policije iz područja suzbijanja krivotvorenja i zlouporabe dokumenata.  

Policijski službenici koji obavljaju poslove granične kontrole na području PU sisačko-moslavačke, brodsko-posavske, osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske, tijekom dvodnevnog seminara, upoznat će se s najnovijim pojavnim oblicima krivotvorenja i zlouporabe dokumenata, kao i najsuvremenijim elementima zaštite originalnih putnih i identifikacijskih isprava.

Cilj provedbe dopunskog stručnog usavršavanja jest podizanje razine znanja, učinkovitosti i profesionalnosti prilikom obavljanja poslova granične kontrole, osobito uzimajući u obzir činjenicu kako Republika Hrvatska sada štiti schengensku granicu.

Dopunsko stručno usavršavanje granične policije iz područja suzbijanja krivotvorenja i zlouporabe dokumenata nastavit će se provoditi kontinuirano za cijelu vanjsku granicu, čime će se uvelike doprinijeti boljem nadzoru schengenskih granica.

Pisane vijesti | Granica