Nastupni posjet Nj. E. Honga Sungwooka, veleposlanika Republike Koreje u Republici Hrvatskoj glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini

Slika /Vijesti/2023/5/slika 1.JPG

Razgovarajući o suradnji, tema je bila i realizacija „Taekwondo projekta suradnje 2023“ čijom će provedbom velika korejska tradicija biti dodatno vrednovana kroz uzajamnu policijsku suradnju

FOTO: MUP RH

Danas, 17. svibnja 2023. godine u Ravnateljstvu policije održan je nastupni posjet korejskog veleposlanika NJ. E. Hong Sungwooka glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini.
 
Glavni ravnatelj policije Milina i korejski veleposlanik Sungwook izrazili su zadovoljstvo uspješnom suradnjom dviju prijateljskih zemalja. Razgovarali su i o mogućim budućim aktivnostima unaprjeđenja međusobne razmjene u okviru nadolazećih projekata, a na tragu dosad učinkovito realizirane bilateralne suradnje.
 
Kako je glavni ravnatelj Milina naglasio, „suradnju s policijom Republike Koreje možemo ocijeniti doista uspješnom, a takvoj obostranoj kvalifikaciji međusobne suradnje pridonosi u prvom redu njezin temelj u dosadašnjoj vrlo izraženoj potpori korejske policije našem projektu Sigurna turistička destinacija“.
 
Zahvalio je na potpori Republike Koreje u provedbi navedenog projekta pruženoj putem 12 dosad upućenih korejskih policijskih službenika čiji doprinos u uspješnoj realizaciji projekta Ravnateljstvo policije visoko vrednuje, a nastavak ove suradnje potvrđen je i u 2023. godini.
 
Naime, 2019. godine između hrvatske i korejske policije potpisan je Memorandum o razumijevanju u vezi projekta „Sigurna turistička sezona”. Na temelju navedenog projekta korejski policijski službenici doprinose sigurnosti naših građana tijekom turističke sezone u zajedničkim ophodnjama s našim policijskim službenicima.
 
Prilikom navedenog susreta glavni je ravnatelj policije Milina istaknuo i najsvježiji primjer intenziviranja suradnje i to u području edukacije i istraživanja, na temelju Memoranduma o suglasnosti potpisanog s korejskom stranom s ciljem suradnje u tom području, a koji datira iz 2021. godine.
 
Sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo osnaživanjem suradnje realizacijom još jednog izuzetno vrijednog projekta - „Taekwondo projekta suradnje 2023“.
 
Njegovom provedbom će velika korejska tradicija u tom sportu biti dodatno vrednovana upravo kroz uzajamnu policijsku suradnju. Suradnjom na ovom projektu zajednički  svjedočimo o važnosti bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću u policiji, što je posebno značajno za napredni segment obuke budućih policijskih službenika.
 
Glavni ravnatelj policije Milina i Nj. E.  Songwook izrazili su zadovoljstvo što će aktivnosti ovog značajnog aspekta suradnje započeti na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ početkom sljedeće školske godine, u rujnu 2023.
 
Sugovornici su se složili kako se nakon ovog posjeta otvara prostor za daljnji iskorak u osnaživanju međusobne policijske suradnje.

Pisane vijesti