„Poštujte naše znakove“ u Konavlima

Policijski službenici su zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educirali i informirali najmlađe sudionike u prometu, odnosno učenike najnižih razreda i djecu vrtića Gruda koji su im se danas pridružili.

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju njihove sigurnosti u cestovnom prometu, u organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske danas je u Osnovnoj školi Gruda u Konavlima održana  zanimljiva preventivna aktivnost „Poštujte naše znakove“ koja se provodi u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Policijski službenici su zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educirali i informirali najmlađe sudionike u prometu, odnosno učenike najnižih razreda i djecu vrtića Gruda koji su im se danas pridružili. Osim edukacije najmlađih, iznimno važan cilj ovog programa je senzibilizirati širu javnost o opasnostima kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu. 

Nakon edukativnog predavanja „Poštujte naše znakove“ koje je, na djeci zanimljiv i zabavan način vodio Mario Salopek, policijski službenik Ravnateljstva policije djeca su imala priliku pogledati edukativno-scensku predstavu „Prvi koraci u prometu“ u izvedbi glumačke skupine „Mak-teatar“ iz Zagreba. Kroz cjelojutarnji program održane su i interaktivne radionice „Manje oružja-manje tragedija“, „Mali forenzičari“, „Policajac prijatelj-pomagač“ i „Koliko alkohol škodi“ koje su izveli policijski službenici dok su radionicu na temu  „Mala škola prve pomoći“ izveli predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik. Osim toga, učenicima je prezentirana oprema i način rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gruda i Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Dubrovnik.  Posebno oduševljenje kod djece izazvala je pokazna vježba pronalaska droge koju je izveo policijski službenik sa službenim policijskim psom.


Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje