„Poštujte naše znakove“ u Dugoj Resi

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi, u izvedbi Dramskog studija „Zorin dom Karlovac“ održana je edukativno scenska izvedba „Kata i Nino na putu do škole“.

Foto: PU karlovačka

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama i drugim partnerima kontinuirano poduzima ciljane preventivne mjere s primarnom svrhom zaštite djece kao jedne od najranjivije skupine u prometu.

Jedna od takvih preventivnih aktivnosti koja je usmjerena na djecu, ali i senzibilizaciju šire javnosti je i preventivna akcija „Poštujte naše znakove“ koju Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s partnerima intenzivno provodi na početku, ali i tijekom cijele školske godine.

U sklopu spomenute preventivne akcije u organizaciji Službe prevencije i Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije, Policijske uprave karlovačke i Policijske postaje Duga Resa danas 29. studenog, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi, u izvedbi Dramskog studija „Zorin dom Karlovac“ održana je edukativno scenska izvedba „Kata i Nino na putu do škole“.

Prije same scenske izvedbe u uvodnom djelu programa mališane je pozdravio policijski službenik za prevenciju Službe prevencije Ravnateljstva policije koji ih je scenskim prikazom naziva „Koracima malim zakoračimo u svijet prometa“ educirao i informirao o prometnoj kulturi i poštivanju prometnih znakova i propisa. Nakon toga uslijedile su interaktivne radionice za djecu u koje su osim policije bili uključeni i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Duga Resa.

Učenici Osnovne škole Vladimir Nazor Duga Resa imali su priliku sudjelovati u radionicama Mali prometnjaci, Mali forenzičari, Manje oružja, manje tragedija i Mala škola prve pomoći. Ujedno, djeca su imali priliku vidjeti i izložena policijska vozila i tehniku koju policija koristi tijekom obavljanja svakodnevnih zadaća.
 
 

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje