Otrčana šesta utrka s pogledom na grad, Holjevka 2020.

Od prošle godine uvedena je uz standardnu desetku i utrka na pet kilometara pa je tako svaki trkač mogao sudjelovati i otrčati barem jedan krug

Danas je oko 700 trkača i trkačica trčalo humanitarnu utrku Holjevka - Utrka s pogledom na grad.  I ove godine, već šesti put, organizirao ju je Zagrebački atletski savez u suradnji sa Zakladom policijske solidarnosti, sa startom na Mostu slobode, a ciljem na Bundeku.

Trasa dionice pružala se Avenijom Većeslava Holjevca i Ulicom Hrvatske bratske zajednice, a zbog uzdignutog dijela na samom Mostu slobode trkačima pruža lijep pogled na Zagreb i Medvednicu.

Od prošle godine uvedena je uz standardnu desetku i utrka na pet kilometara pa je tako svaki trkač mogao sudjelovati i otrčati barem jedan krug.

Po širokim gradskim avenijama trčali su i pripadnici policije, polaznici Policijske akademije i djelatnici MUP-a. Obzirom da su policijski službenici izuzeti od kotizacije, simboličnim su iznosom pridonijeli humanitarnoj ideji utrke uplatom dobrovoljnog priloga Zakladi policijske solidarnosti.

Prva trojica polaznika Policijske akademije koja su u policijskoj kategoriji prošla kroz cilj nakon 10 kilometara duge utrke bili su Ivan Gudelj, Jasmin Sakoman i Niko Dubravac, a u ženskoj kategoriji desetku je trčala Renata Dobrec. Aktivni sastav MUP-a je također trčao desetku, a prva trojica koja su prošla cilj su Nikola Štefanić, Dean Aman i Franjo Ileković, dok su u ženskoj kategoriji prva tri mjesta osvojile Slađana Grgić, Jelena Taradi-Mihalović i Nives Šimić.

U pet kilometara dugoj utrci, prva trojica polaznika Policijske akademije na cilju bili su Ratko Žakula,Sandi Marinović i Matej Crljen, a od kolegica Irena Vareškić, Iva Horvatić i Iva Kvesić. Prva tri mjesta od aktivnog sastava MUP-a osvojili su Antun Rajnović, Jurica Fapali i Luka Markešić, a od kolegica to su Mirna Grgić, Kristina Balković Debeljak i Tea Logarić.

Pehare je policijskim službenicima uručio zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša i čestitao im na sudjelovanju i rezultatima.

I mi se pridružujemo, čestitamo svima koji su sudjelovali u utrci, a posebne čestitke osvajačima pehara!

Foto: MUP RH

Pisane vijesti | Društvo i zajednica