Nogometna utakmica između HNK Rijeka i HNK Dinamo protekla bez sigurnosnih izgreda

Slika /Vijesti/2024/5/Rujevica_utakmica.jpg

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za posjetitelje kao i sve ostale građane

Foto: MUP

Jučer, 5. svibnja s početkom u 19,30 na stadionu Rujevica u Rijeci odigrana je nogometna utakmica Hrvatske nogometne lige između HNK Rijeka i HNK Dinamo.
 
Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika. Utakmicu je pratilo 8118 posjetitelja, od kojih 405 navijača gostujuće momčadi.
 
Ravnateljstvo policije je, kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika, poduzelo sve mjere i radnje predviđene Protokolom o sigurnosti na utakmicama visokog rizika te koordiniralo svim sigurnosnim pripremama oko osiguranja i postupanjima policije na području više policijskih uprava.
 
Utakmica je protekla bez sigurnosnih izgreda i sukoba navijača. Tijekom utakmice preventivno je zadržan jedan navijač gostujuće momčadi sukladno članku 25. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Za vrijeme utakmice privedeno je šest gostujućih navijača i jedan domaći navijač uglavnom zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. 
 
Pregledom stadiona prije početka utakmice pronađeno je i oduzeto 65 baklji, 9 dimnih kutija, box vatromet s 81 raketom, dok  je tijekom utakmice na tribinama na kojima su se nalazili navijači obje momčadi zapaljeno više baklji. Za vrijeme odigravanja utakmice anti dron sustav je spustio dron koji se nalazio u NO FLY zoni - zoni zabrane letenja (stadion Rujevica i 500 metara oko njega).
 
U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - jedinice specijalne i interventne policije, interventne jedinice policije, temeljne, prometne i kriminalističke policije te protueksplozijska služba.
 
Utakmica je završila u 21,29 nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja, kao i povratak gostujućih navijača na područje Zagreba koji je prilikom osiguranja trase kretanja, protekao bez postupanja policijskih službenika.
 
Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za posjetitelje, kao i sve ostale građane.
 
 

Priopćenja | Sport