Glavni ravnatelj policije susreo s Generalnom direktoricom slovenske policije

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina zajedno sa suradnicima se jučer, 6. ožujka 2019. u mjestu Otočec u Sloveniji susreo s generalnom direktoricom slovenske policije mag. Tatjanom Bobnar

FOTO: MUP

Susret je protekao u prijateljskom ozračju, pri čemu su ravnatelji razmijenili informacije o trenutnoj sigurnosnoj situaciji u dvjema zemljama i u regiji. Razgovarali su o aktualnostima u području migracija i kriminaliteta te su se složili kako je redovita razmjena informacija ključ dobre međusobne suradnje.

Osim već postojećih oblika suradnje koji su se pokazali učinkovitim, poput sudjelovanja u zajedničkim centrima i upućivanja slovenskih policajaca u Hrvatsku tijekom ljetne turističke sezone i hrvatskih policajaca u Sloveniju tijekom sezone skijanja, razmotrili su i mogućnosti i područja u kojima je suradnju moguće proširiti. Zajednički zaključak sastanka jest da policijsku suradnju na razini svih rodova policije treba i dalje jačati, budući da je briga za regionalnu sigurnost zajednička odgovornost svih zemalja.
 

Pisane vijesti