Rekordna zapljena droge

U Policijskoj upravi varaždinskoj je u četvrtak, 7. ožujka, održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati rekordne zapljene droge na području Varaždinske županije

FOTO: PU

Rezultate ove aktivnosti predstavili su Županijska državna odvjetnica u Varaždinu Biserka Šmer-Bajt, načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić te voditeljica Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske Sandra Pažur-Hlad.
Kako je tom prilikom rekla voditeljica Službe kriminalističke policije Pažur-Hlad, policijski službenici Grupe za kriminalitet droga Policijske uprave varaždinske u suradnji s Ravnateljstvom policije i Policijskom upravom međimurskom, su u srijedu, 6. ožujka, dovršili opsežno kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim državljaninom Hrvatske i 33-godišnjim državljaninom Crne Gore,  zbog sumnje u krijumčarenje većih količina raznih vrsta droga.
Tijekom kriminalističkog istraživanja pretražena su dva skladišna prostora i jedno teretno vozilo s priključnim vozilom, kojom prilikom je pronađeno 76 paketa s drogom marihuanom ukupne težine od 488,168 kilograma, 2 paketa s kemijskom drogom amfetamin ukupne količine od 2,436 kilograma, 4 digitalne vagice, 5 mobilnih uređaja te iznos od 50.000 kuna.

Također je tijekom kriminalističkog istraživanja od jednog od počinitelja oduzeto teretno vozilo s priključnim vozilom (s naknadno izrađenim preinakama poluprikolice u kojima se poradi krijumčarenja sakrivala spomenuta droga marihuana i kemijska droga amfetamin).

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju,  hrvatski i crnogorski državljanin predani su pritvorskim nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
Načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić istaknuo je kao je ova rekordna zapljena rezultat rada i sinergije policijskih službenika Grupe za kriminalitet droga Policijske uprave varaždinske, Policijske uprave međimurske i Ravnateljstva policije te Županijskog i Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu. Zahvalio je svim uključenima u ovu aktivnost na profesionalnom i odgovornom radu.

Županijska državna odvjetnica u Varaždinu Biserka Šmer-Bajt izvijestila je kako se kriminalističko istraživanje za ovo kazneno djelo nastavlja i dalje. „Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u intenzivnom koordinativnom kontaktu sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, radi utvrđivanja elemenata iz njihove nadležnosti. U tijeku je poduzimanje svih procesnih radnji određenih Zakonom o kaznenom postupku vezano uz ovaj stadij postupka u kojem se predmet nalazi“ istaknula je Županijska državna odvjetnica.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon