Združena odbojka u Centru za autizam Zagreb

Višegodišnje prijateljstvo Centra za autizam Zagreb i Policijske škole svake godine potvrđuje se sportskim druženjem

Foto: MUP RH
U Centru za autizam Zagreb u Ljevakovićevoj 30 A, polaznici Policijske škole „Josip Jović“ igrali su jučer združenu odbojku s učenicima Centra.

Višegodišnje prijateljstvo Centra za autizam Zagreb i Policijske škole svake godine potvrđuje se sportskim druženjem polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja za  zanimanje policajac i učenika Centra za autizam organiziranjem turnira u združenoj odbojci.

Združena odbojka igra se na način da su ekipe mješovite i čine ih polaznici Centra i polaznika Policijske škole koji su partneri u igri.

Tako su se i ovaj puta odigrala tri seta združene odbojke između natjecateljskih timova koji su nosili imena „Modrić“ i „Messi“, a sam rezultat turnira u kojem je više bodova postigao tim „Modrić“ zasjenila je radost, veselje, timski duh i druženje svih sportaša.

Sve natjecatelje srdačno je dočekala ravnateljica Centra za autizam Zagreb Žarka Klopotan koja je polaznicima Policijske škole zaželjela dobrodošlicu i ugodan boravak u Centru. Posebno je istaknula radost zbog suradnje s Policijskom školom koja pruža priliku korisnicima Centra da steknu povjerenje prema policijskim službenicima, ali i  budućim policajcima da steknu iskustvo ophođenja s osobama koje imaju elemente autizma ili neke druge razvojne, odnosno intelektualne teškoće.

Sami turnir organizirale su djelatnice Centra, magistre kineziologije Adrijana Đumlan – Cetin i Sandra Jandrijević koje potiču suradnju s Policijskom školom od prvog susreta prije pet godina kroz aktivnosti Specijalne olimpijade Hrvatske i programa Law Enforcement Torch Run Hrvatska.

Nakon završetka sportskog dijela polaznici su obišli Centar, posjetili obrazovne skupine i upoznali se s programima i načinom rada Centra za autizam Zagreb.


Pisane vijesti | Društvo i zajednica