Kadeti upoznati s radom Specijalne bolnice za kronične bolesti djece

Policijska akademija, Policijska škola „Josip Jović“ nizom aktivnosti u suradnji s ustanovama koje skrbe o osobama s intelektualnim, tjelesnim odnosno zdravstvenim teškoćama razvija socijalnu osjetljivost, razumijevanje i svijest o potrebi pružanja potpore tim osobama i njihovim obiteljima

Foto: Policijska akademija

Polaznicima Policijske škole „Josip Jović“ u četvrtak 22. studenog na Policijskoj akademiji predstavljen je rad Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi.

Voditelj službe za kvalitetu i koordinator volontera gospodin Tomislav Sarić predstavio je polaznicima rad bolnice te istaknuo kako se svakog čovjeka pa tako i svako dijete koje je pacijent te bolnice, treba promatrati kroz neodvojivost tjelesne, psihičke i duševne dimenzije, koja svakog od nas određuje ljudskim bićem.

Citirajući Cicerona: „Crte duše ljepše su od crta tijela“ istaknuo je da je samo kroz takav pristup prema svakom djetetu u bolnici, koje ima potrebe i osjećaje kao i svako drugo zdravo dijete, moguće pružiti mu ljubav koja mu je neizmjerno potrebna.  
Polaznicima Policijske škole prenio je svoje iskustvo u radu s volonterima koji znatno pridonose kvaliteti života malih pacijenata te naglasio kako im je od svega najpotrebnija njihova pažnja kojom stvaraju radosno okruženje u bolnici.

Za volontiranje ne postoje granice pa tako pomažu mnogobrojni studenti koji dolaze i iz susjednih zemalja, osnovnoškolci, učenici srednjih škola, susjedi umirovljenici i svi koji prepoznaju važnost volontiranja.

Ističe kako se volontiranjem stječu iskustva, nova poznanstva, nove spoznaje i novi pogledi na život.

U kratkom filmu, koji je snimljen kao zahvala svim volonterima, polaznici su vidjeli najdirljivije trenutke iz života malih pacijenata i njihovih velikih prijatelja volontera.

Na posljetku je pozvao polaznice i polaznike da se pridruže velikoj obitelji volontera, medicinskog i nemedicinskog osoblja bolnice koji ulažu veliki trud i neizmjernu ljubav kako bi djeci koja se liječe u bolnici i gdje neka od njih prožive svoj cijeli život, pružili što više lijepih trenutaka i nježnosti.

Specijalna bolnica smještena je u dvorcu „Oršić“, spomeniku kulture, izgrađenom 1773. godine u mjestu Gornja Bistra, u predivnom prirodnom okruženju u podnožju Zagrebačke gore.

Policijska akademija, Policijska škola „Josip Jović“ nizom aktivnosti u suradnji s ustanovama koje skrbe o osobama s intelektualnim, tjelesnim odnosno zdravstvenim teškoćama razvija socijalnu osjetljivost, razumijevanje i svijest o potrebi pružanja potpore tim osobama i njihovim obiteljima.

Mladi ljudi, budući policijski službenici, stječu vrijedno iskustvo u ophođenju prema tim osobama, koje će im zasigurno biti potrebno u obavljanju njihovog budućeg poziva.  


Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje