Zaplijenjeno ukupno oko 330 kilograma duhana na području PU ličko-senjske i PU splitsko-dalmatinske

Slika /slike/EQ_R7QbVAAARUGY.jpg

U četvrtak, 17. prosinca u 18,20 sati na autocesti A-1 u smjeru Splita, kod odmorišta Brloška Dubrava, policijski službenici zaustavili su osobni automobil virovitičke registracijske oznake kojim je upravljao 37-godišnjak iz Suhopolja, a u 18,25 sati kod odmorišta Ličko Lešće, smjer Split, zaustavljen je osobni automobil pulske registracijske oznake kojim je upravljao 54-godišnjak iz Virovitice, a kao suvozač se nalazio 43-godišnjak iz Milanovca.


Daljnjim postupanjem, policijski službenici su u automobilu virovitičke registracijske oznake pronašli više vreća rezanog duhana.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Otočac utvrđeno je da je 37-godišnjak u automobilu prevozio 191 kg sitno rezanog duhana za koji nije posjedovao nikakvu dokumentaciju, a kupio ga je radi daljnje preprodaje, dok su osobe iz automobila pulske registracijske oznake sudjelovale u počinjenju kaznenog djela na način da su mu bili prethodnica pri transportu.
 
Pronađeni duhan privremeno je oduzet, oni su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine.
 
Također je utvrđeno da je 37-godišnjak iz Suhopolja upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položene „B“ kategorije, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

I policijski službenici PGP Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad  dvojicom hrvatskih državljana 22-godišnjakom i  26-godišnjakom, te 31-godišnjim državljaninom BiH koji su prethodno,  19. prosinca zatečeni na području Runovića  u nezakonitom prelasku državne granice RH. Kod njih je  pronađeno i oduzeto ukupno 130 kilograma duhana koje su prenosili u PVC vrećama.  Po dovršenom kriminalističkom istraživanju predani su pritvorskom nadzorniku, te je protiv njih podnesena kaznena  zbog sumnje u počinjenje  kaznenog  djela  izbjegavanje carinskog nadzora nadležnom državnom odvjetništvu.
 
FOTO: Ilustracija
 

Stranica