Zaplijenjena droga na zagrebačkom, sinjskom i viškom području

Slika Vijesti/2020/10/Vis%2025%20kg%20marihuane%202.jpg

Pronađena i oduzeta količina droge marihuane rekordna je zapljena droge na otoku Visu

FOTO: PU splitsko-dalmatinska, PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske postaje Vis dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama".

Tijekom kriminalističkog istraživanja, jučer 14. listopada 2020.godine, temeljem naloga izvršena je pretraga kuće na otoku Visu u mjestu Komiža koju koristi 55-godišnjak te je tom prilikom pronađeno i oduzeto:
 
  • 25 kilograma droge marihuane,
  • 13 stabljika droge marihuane visine od 1 do 3 metra,
  • 1215 grama sjemenki biljke marihuane,
  • dvije digitalne vage za precizno mjerenje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 55-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama" predan pritvorskom nadzorniku.  

Pronađena i oduzeta količina droge marihuane rekordna je zapljena droge na otoku Visu.

Tri osobe na sinjskom području prijavljene za kazneno djelo "Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama"

Jučer, 14. listopada 2020. godine, policijski službenici Službe kriminaliteta droga u suradnji sa policijskim službenicima Policijske postaje Sinj dovršili su tri kriminalistička istraživanja nad 54-godišnjakom, 53-godišnjakom i 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama".



Temeljem naloga izvršene su pretrage kuće na sinjskom području koje koriste 54-godišnjak, 53-godišnjak i 49-godišnjak  te je tom prilikom kod 54-godišnjaka pronađeno i oduzeto 905 grama droge marihuane, kod 53-godišnjala pronađeno i oduzeto 2930 grama droge marihuane i kod 49-godišnjaka pronađeno i oduzeto 356 grama droge marihuane.

Protiv  54-godišnjaka, 53-godišnjaka i 49-godišnjaka podnesene su kaznene prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U dvorištu kuće i na tavanu zagrebačka policija pronašla dokaze i drogu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.



Naime, sumnja se da je 44-godišnjak s ciljem proizvodnje marihuane namijenjene neovlaštenoj prodaji, do listopada 2020. godine u Novoselcu u dvorištu posadio i uzgojio 12 stabljika marihuane visine od 165 cm do 310 cm,  a s kojih je ubirao cvjetne vrhove koje je sušio u kući i skladištio u staklene boce, plastične vrećice i kartonske kutije te je na  taj način proizveo marihuanu ukupne težine  18,2 kg. Nadalje, na tavanu kuće izradio je priručni laboratorij s ciljem proizvodnje marihuane namijenjene za daljnju neovlaštenu preprodaju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je  kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Priopćenja | Kaznena djela i prekršaji | Kaznena djela i zakon