Uspješni rezultati policije u suzbijanju zlouporabe droga

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima

FOTO: PU brodsko-posavska, PU međimurska

Policijski službenici PU brodsko-posavske uspješni u suzbijanju zlouporabe droga

Naime, operativnim radom na terenu policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje  prikupili su korisne informacije o počinitelju kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Radi se o 51-godišnjaku nad kojim su dovršili kriminalističko istraživanje, a kojega sumnjiče da je u mini laboratoriju proizvodio, pakirao u manje paketiće i prodavao drogu (marihuanu) na području Brodsko-posavske županije.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražen je dom i prostorije koje koristi 51-godišnjak iz mjesta istočno od Slavonskog Broda. Pritom je u aluminijskoj vreći, PVC vrećici i PVC posudi pronađeno 3 128 grama droge marihuane, jedna ručno motana cigareta ispunjena duhanom i marihuanom od 1 gram, prijenosni mini laboratorij za uzgoj marihuane i drugi predmeti koje je koristio prilikom počinjenja kaznenog djela. Također je pronađeno i nekoliko tisuća kuna za koje policija sumnja da potječu od počinjenja kaznenog djela.

U suradnji s mjerodavnim Državnim odvjetništvom policijski će službenici protiv 51-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU međimurske oduzeli su poštansku pošiljku u kojoj se nalazio sintetski kanabinoid

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 52-godišnjak, sa šireg područja grada Preloga, počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, u srijedu, 30. rujna prošle godine u 14 sati i 45 minuta u Prelogu, Glavnoj ulici, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske su, u cilju suzbijanja kriminaliteta droga, od 52-godišnjaka oduzeli poštansku pošiljku (veća omotnica) zbog sumnje da se u pošiljci nalazi droga.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražen je sadržaj oduzete poštanske pošiljke te je pritom pronađena PVC vrećica ispunjena sadržajem tamnožute kristalne materije, nepoznatog kemijskog sastava, mase 249 grama.

Zbog sumnje da se radi o drogi, oduzeta materija dostavljena je na toksikološko vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu. Zaprimljenim nalazom toksikološkog vještačenja utvrđeno je da se radi o drogi, sintetskom kanabinoidu.

Protiv 52-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon