U Zagrebu se održava vježba policijskih službenika iz cijele Europe o istragama korištenja kriptovaluta u kriminalne svrhe

Slika /Vijesti/2023/4/pa_cyber.jpg

Vježba se provodi u okviru projekta CYCLOPES, a radi se o petogodišnjoj inicijativi koju financira Europska unija

Foto: MUP

Od 18. do 20. travnja 2023. godine na Policijskoj akademiji u Zagrebu održava se zajednička vježba policijskih službenika o kriptovalutama kao faktoru koji omogućuje izvršenje kibernetičkog kriminala.

Događaj okuplja praktičare iz cijele Europe koji su specijalizirani za istrage vezane uz korištenje kriptovaluta u kriminalne svrhe.

Tijekom trodnevnog događaja u Zagrebu, sudionici se praktički upoznaju s alatima koji omogućuju analizu transakcija kriptovalutama i identifikaciju počinitelja kaznenih djela. Vježba je također izvrsna prilika za razgovor i izmjenu iskustava s predstavnicima tehnoloških kompanija koji također sudjeluju na vježbi.
 
Vježba se provodi u okviru projekta CYCLOPES. Radi se o petogodišnjoj inicijativi koju financira Europska unija, s ciljem pružanja podrške praktičarima koji se bore protiv različitih oblika kibernetičkog kriminala.

Projekt organizira godišnje 'Joint Live Exercises' (JLE), posvećene temama kao što su digitalna forenzika, mobilni uređaji i nosiva tehnologija.
 
Više podataka o vježbi i projektu dostupno je na poveznici 2023 Joint Live Exercises: Croatia, April - CYCLOPES Project (cyclopes-project.eu)
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon