U Rijeci održano stručno usavršavanje policijskih rukovoditelja

Cilj ovoga stručnog usavršavanja je stjecanje kompetencija policijskih rukovoditelja srednje razine rukovođenja za kvalitetno upravljanje policijskom organizacijom

Foto: MUP RH
Program stručnog usavršavanja policijskih rukovoditelja srednje razine završio je danas 16. studenoga u Policijskom domu u Rijeci. U završnom dijelu te podjeli uvjerenja o završenom seminaru,  sudjelovao je i glavni ravnatelj policije Nikola Milina. U prigodnom obraćanju istaknuo je važnost stručnog usavršavanja svih policijskih službenika, a posebice policijskih rukovoditelja. Glavni ravnatelj policije zahvalio je polaznicima seminara na aktivnom sudjelovanju zaželjevši im puno uspjeha u radu i novim izazovima policijskoga posla. Na kraju seminara glavni ravnatelj policije uručio je polaznicima uvjerenja o uspješno završenom seminaru. 

Na petodnevnom stručnom usavršavanju sudjelovali su načelnici iz istarske, ličko-senjske, i primorsko goranske policijske uprave. Seminar je proveden kroz tri modula u kojima su obrađene teme vezane uz operativni menadžment u policiji, psihološke aspekte rukovođenja i upravljanja ljudskim potencijalima te normativno uređenje rada policije, EU pravo, temeljna ljudska prava, standardne operativne procedure/postupci.

Cilj ovoga stručnog usavršavanja je stjecanje kompetencija policijskih rukovoditelja srednje razine rukovođenja za kvalitetno upravljanje policijskom organizacijom koristeći se modernim metodama, stilovima te tehnikama upravljanja i vođenja. Za napomenuti je kako je ovo prvi dio edukacije za rukovoditelje srednje razine rukovođenja čije će se usavršavanje nastaviti kako na ovoj razini, tako i na višim razinama rukovođenja prema zasebnim planovima i programima.


Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje