Sastanak i prezentacije na temu hrvatskog članstva u schengenskom prostoru

Predstavnike diplomatskih predstavništava uvodno je pozdravio pomoćnik načelnika Uprave za granicu Gilio Toić Sintić koji je pohvalio izvrsnu suradnju svih predstavništava s MUP-om RH

Foto: MUP RH

U Ravnateljstvu policije danas 29. kolovoza, održan je sastanak Uprave za granicu i Uprave za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove s predstavnicima diplomatskih predstavništava Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije, Velike Britanije i Južne Koreje na temu hrvatskog članstva u schengenskom prostoru.
 
Predstavnike diplomatskih predstavništava uvodno je pozdravio pomoćnik načelnika Uprave za granicu Gilio Toić Sintić koji je pohvalio izvrsnu suradnju svih predstavništava s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske te istaknuo napore koje je Republika Hrvatska uložila radi pristupanja schnegenskom prostoru 1. siječnja 2023. godine.
 
Predstavnicima diplomatskih predstavništava održane su prezentacije o procedurama vezanim za Zakon o strancima, s posebnim naglaskom na prava koje državljani trećih zemalja mogu ostvariti na području Republike Hrvatske.
 
Nadalje, održana je prezentacija vezana za nadležnost i poslove granične policije nakon pristupanja Republike Hrvatske schengenskom prostoru te su posebno istaknute teme vezane za implementaciju dva nova europska sustava  - Enty/Exit sustava i ETIAS-a. Predstavnici diplomatskih predstavništava zahvalili su na održanom sastanku i prezentiranim informacijama koje su istaknuli kao izrazito jasne i korisne.  
 
 

Priopćenja | Granica