Sastanak glavnog ravnatelja policije Miline s glavnom europskom tužiteljicom Kövesi

Sastanak je nastavak suradnje na strateškoj i operativnoj razini

Foto: MUP RH

Danas, 3. studenog 2022. godine glavni ravnatelj policije Nikola Milina održao je sastanak s predstavnicima Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) na čelu s glavnom europskom tužiteljicom Laurom Codruța Kövesi.
 
Radni sastanak održan je u prostorijama Ravnateljstva policije, a uz glavnog ravnatelja policije na sastanku su sudjelovali Antonio Gerovac, pomoćnik glavnog ravnatelja policije – načelnik Uprave kriminalističke policije te Mario Kovač, načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.
 
Glavna europska tužiteljica Kövesi prenijela je buduće inicijative EPPO-a s ciljem daljnjeg unaprjeđivanja dosadašnje suradnje i intenziviranja rada na predmetima i kaznenim djelima na štetu financijskih interesa Europske unije, odnosno na predmetima iz nadležnosti Ureda europskog javnog tužitelja.
 
Glavni ravnatelj policije Milina je naveo kako je i u dosadašnjoj suradnji hrvatska policija pokazala visoku razinu spremnosti u borbi protiv bilo kakvih zlouporaba i prijevara na štetu proračuna Europske unije te će se suradnja između Ureda europskog javnog tužitelja i hrvatske policije samo dodatno ojačati u narednom razdoblju u cilju još bolje i efikasnije suradnje u otkrivanju, suzbijanju i progonu kaznenih djela protiv financijskih interesa Europske unije i kaznenih djela koja su s njima neraskidivo povezana.
 
Za istaknuti je kako je ovaj sastanak nastavak suradnje na strateškoj i operativnoj razini, a uslijedio je nakon potpisivanja Radnog dogovora između Ureda europskog javnog tužitelja i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske o suradnji i pristupu podacima vezanim za otkrivanje i progon kaznenih djela, koji će  stupiti na snagu 12. studenog 2022. godine.
 

Pisane vijesti