Reprezentacija MUP-a RH sudjelovala na 40. Svjetskom policijskom dvoranskom malonogometnom turniru u Kraljevini Nizozemskoj

Osvojili su treće mjesto u konkurenciji veterana te četvrto mjesto u konkurenciji seniora

FOTO: MUP RH

Nakon dvije godine neodržavanja natjecanja „The World Peace Indoor Soccer Tournament“ u Eibergenu u zbog pandemije, naše seniorske i veteranske momčadi („PNT Croatia“ - Reprezentacija MUP-a RH) nastupile su u konkurenciji 103 momčadi iz 32 zemlje Europe, Afrike i Azije i osvojile treće mjesto u konkurenciji veterana te četvrto mjesto u konkurenciji seniora.

Natjecanje je trajalo tri dana i igralo se u više dvorana u široj okolici mjesta Eibergen u Kraljevini Nizozemskoj. 

Naše momčadi su kao prvo i drugoplasirane momčadi završile nastupe po skupinama, nakon čega se posljednjeg dana turnira igrala završnica natjecanja na ispadanje do finalne utakmice.

Momčad Hrvatske policije - seniori odigrali su šest utakmica u skupini u kojima su  ostvarili pet pobjeda i jednu neriješenu utakmicu da bi završnog dana u polufinalnom susretu, nakon neriješenog rezultata s Poljskom, izgubili u udarcima za dobivanje pobjednika (penalima) i time bili uskraćeni za još jednu šansu odigravanja finalne utakmice koju je momčad Ukrajine uvjerljivo pobijedila i osvojila seniorski turnir.

Naša veteranska momčad odigrala je šest utakmica u skupini, uz pet pobjeda i jednu izgubljenu utakmicu protiv Bugarske, te su u igri na ispadanje nakon jedne pobjede i poraza protiv Nizozemske u polufinalu, dali su sve od sebe i u utakmici za treće mjesto pobijedili Bugarsku osvojivši brončanu medalju.

Ovi sportski rezultati uspješan su nastavak osvajanja medalja hrvatskih policajaca na svjetskim policijskim nogometnim prvenstvima.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica