Njemačka policija traži pomoć – nagrada za informaciju 10 000 eura

Slika /slike/2022/njemacka policija nagrada 3011/naslovnica kramberger.jpg

Unatoč nizu poduzetih mjera i radnji, njemačka policija ne može rasvijetliti slučaj i utvrditi počinitelja, stoga poziva da joj se dojave sve informacije bez obzira na to koliko se na prvi pogled činile nevažnima

Foto: Ilustracija/letak
 

Letak: Policijska uprava München (Polizeipräsidium München)
 
Njemačka policija (Polizeipräsidium München) ostvarila je suradnju s Ravnateljstvom policije MUP-a RH te ovim putem traži i pomoć hrvatskih medija, a kako bi se prikupile informacije koje bi mogle dovesti do rasvjetljavanja ubojstva hrvatskog državljanina Kristiana Krambergera (rođ. 1971.) koje se dogodilo u Münchenu.
 
Naime, 5. studenoga 2021. godine u Münchenu, Leonrodstrasse, u stanu je pronađen ubijen tada 49-godišnji hrvatski državljanin, Kristian Kramberger. Kriminalističkim istraživanjem njemačke policije utvrđeno je da je smrt nastala nasilnim putem, odnosno da je 49-godišnjak teško pretučen.
 
Do sada provedenim istraživanjem je utvrđeno da je Kristian Kramberger posljednji put viđen živ 20. listopada 2021. godine te da je planirao slavlje povodom svog rođendana, a očekivao je i goste iz Hrvatske. Međutim, budući da se danima nije javljao obitelji, o tome su obavijestili policiju koja je nasilno ušla u njegov stan i pronašla ga mrtvog. Pronađeni tragovi na mjestu zločina ukazuju da se ubojstvo dogodilo nekoliko dana ranije te da je u stanu bilo još gostiju.
 
Njemačka je policija također utvrdila da se 49-godišnjak prije smrti kretao u društvenim krugovima slabijeg imovinskog statusa te da je nezakonito trgovao lijekovima koji se izdaju isključivo na recept.
 
Na dan kad je posljednji put bio viđen živ, 20. listopada 2021. godine (srijeda), odigravala se utakmica Lige prvaka u Lisabonu, između klubova Benfica Lissabon i FC Bayern München.
 
 
Raspisana je nagrada od 10 000 eura za korisne informacije
 
Unatoč nizu poduzetih mjera i radnji te opsežnom kriminalističkom istraživanju, njemačka policija još uvijek nema osumnjičenu osobu.
 
Iz navedenog razloga pozivaju da se jave osobe/svjedoci koji raspolažu informacijama bez obzira koliko se na prvi pogled činile nevažnima.
   
Pozivaju se osobe:
 
  • koje poznaju žrtvu,  
  • koje su bile u kontaktu sa žrtvom u navedenom razdoblju,
  • koje su u navedenom razdoblju u okolici Leonrodstraße, Landshuter Allee i Albrechtstraße primijetile bilo što, a što bi se moglo dovesti u vezu s ubojstvom,
  • koje imaju bilo kakve informacije o događaju, o počinitelju/počiniteljima ili gostima koji su trebali doći na njegovu proslavu.
 
Sve korisne informacije mogu se dojaviti:
 
  • Odjelu za ubojstva München na broj telefona +49 89/2910-0 ili u bilo kojoj policijskoj postaji u Njemačkoj
  • Ili u Hrvatskoj na email adresu policija@mup.hr 
 
 
Pravo na nagradu od 10 000 eura ima fizička osoba koja dojavi informaciju koja će dovesti do rasvjetljavanja zločina ili do uhićenja počinitelja. Pravo na nagradu nemaju osobe čija je službena dužnost vođenje istrage u vezi s kaznenim djelom.
 
https://www.polizei.bayern.de/fahndung/personen/038151/index.html
 
Kontakt: Polizeipräsidium München, Kommissariat 11, Hansastr. 24, 80686 München, Telefon: 089 / 630 07 - 0
 
 

Stranica