Ravnatelj francuske policije Frédéric Veaux dodijelio je Medalju časti francuske Nacionalne policije glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini

Riječ je o službenom odlikovanju Francuske Republike, koje se u francuskoj policiji dodjeljuje od 1903. godine

FOTO: MUP RH

Nakon što je ranije danas u Ravnateljstvu policije održan uspješan bilateralni sastanak ravnatelja hrvatske i francuske policije Nikole Miline i Frédérica Veauxa, na kojem je glavni ravnatelj francuske policije Veaux istaknuo kako njegov današnji službeni posjet ukazuje koliko važnim i nezaobilaznim partnerom smatraju hrvatsku policiju jer je u svom dosadašnjem mandatu glavnog ravnatelja Nacionalne policije održao samo jedan raniji bilateralni susret, na poziv veleposlanika Francuske Republike, Nj. E. Gaëla Veyssièrea, u Francuskoj rezidenciji održan je svečani prijem tijekom kojeg je glavni ravnatelj francuske policije Frédéric Veaux, dodijelio je Medalju časti francuske Nacionalne policije, Nikoli Milini, glavnom ravnatelju policije.

Uz glavnog ravnatelja Milinu sa suradnicima, svečanom prijemu prisustvovala je i državna tajnica za europske i međunarodne poslove i fondove Europske unije Ministarstva unutarnjih poslova Terezija Gras.

Riječ je o službenom odlikovanju Francuske Republike, koje se u francuskoj policiji dodjeljuje od 1903. godine.

Glavni ravnatelj policije Milina naglasio je kako ovo počasno priznanje, ne smatra samo svojim, već i priznanjem čitavoj hrvatskoj policiji u kojoj, od samog početka do danas, s istim motivacijskim žarom predano radi već 31 godinu. Dodao je da je kao glavni ravnatelj hrvatske policije, prepoznao stratešku važnost hrvatsko – francuskog čvrstog  partnerstva u svim područjima sigurnosti te da će tu suradnju poticati i dalje. 

„Mogu reći da priznanje koje mi danas s povjerenjem uručujete, predstavlja svojevrsnu krunu moje dosadašnje  profesionalne karijere i svjestan sam ogromne važnosti i značaja koje ovo priznanje nosi.  Biti odabran za dodjelu ovog odličja, koje ima stoljetnu tradicijsku vrijednost te biti u društvu generala, policijskih bojnika i inspektora, a nadasve policijskih heroja koji su ovu medalju dobili prije mene, uistinu je neizmjerna čast“, zaključio je glavni ravnatelj policije Milina. 

Pisane vijesti