Radni sastanak predstavnika graničnih policija Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Slika /Vijesti/2022/03/sastanak.jpeg

Razmijenjene su informacije o aktualnom stanju sigurnosti na zajedničkoj državnoj granici     

Foto: MUP RH

Jučer, 2. ožujka 2022. godine u Ravnateljstvu policije održan je radni sastanak predstavnika hrvatske i bosanskohercegovačke granične policije. U ime hrvatske granične policije na sastanku su prisustvovali zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, pomoćnik glavnog ravnatelja policije te načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno dok je graničnu policiju Bosne i Hercegovine predvodio ravnatelj granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić.
 
Na sastanku su razmijenjene informacije o aktualnom stanju sigurnosti na zajedničkoj državnoj granici u kontekstu migracijskog pritiska, mjera koje se provode u cilju suzbijanja nezakonitih migracija te utjecaju pandemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom na ukupan nadzor zajedničke granice. 
 
Predstavnici graničnih policija su obostrano iskazali bezrezervnu potporu i interes za daljnjim unaprjeđivanjem suradnje graničnih policija na svim razinama, a posebno kroz postojeći okvir Sporazuma o suradnji u nadzoru državne granice. Navedeno također uključuje intenziviranje rada mješovitih ophodnji te organiziranje dodatnih obuka i to obuke policijskih službenika obiju strana za provedbu mješovitih ophodnji te obuke bosanskohercegovačkih službenika granične policije u raznim specijalističkim modulima za obavljanje nadzora granice.
 
Sastanak je ocijenjen vrlo korisnim i dogovoren je nastavak intenziviranja suradnje, kako na državnoj tako i na regionalnim te lokalnim razinama.
 

Pisane vijesti | Granica