Priopćenje: Kazneno prijavljeni zbog ilegalne prodaje "gazolina"

  • Slika /Vijesti/2019/11_studeni/gazolina/20191120_092558_resized.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kriminalističko istraživanje rezultiralo je kaznenim prijavama podnijetim protiv 14 osoba

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Uprave kriminalističke policije, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK-om) dovršili su kriminalističko istraživanje koje je obuhvatilo 14 hrvatskih državljana, a radi kaznenih djela zločinačko udruženje te krađa u sastavu zločinačkog udruženja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je I. osumnjičeni 33-godišnjak u razdoblju od 12. lipnja do 20. studenog 2019. povezao u zajedničko djelovanje II. osumnjičenog 43-godišnjaka, III. osumnjičenog 44-godišnjaka, IV. osumnjičenog 20-godišnjaka, V. osumnjičenog 52-godišnjaka, VI. osumnjičenog 48-godišnjaka, VII. osumnjičenog 67-godišnjaka, VIII. osumnjičenog 36-godišnjaka, IX. osumnjičenog 34-godišnjaka, X. osumnjičenog 47-godišnjaka, XI. osumnjičenog 46-godišnjaka, XII. osumnjičenog 46-godišnjaka, XIII. osumnjičenog 44-godišnjaka i  XIV. osumnjičenog 44-godišnjaka odredivši njihove uloge i kao cilj djelovanja stjecanje nepripadne materijalne dobiti za sebe i ostale osumnjičene nabavom, prijevozom i prodajom plinskog kondenzata „gazolina“.

Osumnjičeni su po nalogu I. osumnjičenog 33-godišnjaka plinski kondenzat s lokacije ilegalnog priključka na kondenzatovodu, koji je on ranije postavio, istakali i putem plastičnih spremnika od 1000 litara prevozili, skladištili i isporučivali na područje više gradova u RH radi njegove daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu znajući da je slobodna prodaja istog zabranjena. Na ovaj su način ostvarili nepripadnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 1,1 milijun kuna te trgovačko društvo “ INA Industrija nafte“ d.d. oštetili za iznos od najmanje 1,5 milijuna kuna, a Državni proračun Republike Hrvatske za iznos od najmanje 2,1 milijuna kuna.

Izvršene su pretrage osoba, domova i prijevoznih sredstava te je kriminalističko istraživanje rezultiralo uhićenjem 12 osoba koje su jučer  20. studenog uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku dok su dvije kaznene prijave podnijete protiv još dvije osobe od koji se jedna od ranije nalazi u istražnom  zatvoru, a druga na izdržavanju kazne.

Priopćenja | Kaznena djela i prekršaji | Kaznena djela i zakon