Preventivna kampanja "Poštujte naše znakove" u Đurđevcu

Foto: PU koprivničko-križevačka
Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s partnerima, a u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, kontinuirano poduzima preventivne aktivnosti s ciljem zaštite djece kao jedne od najranjivijih skupina u prometu te provodi brojne aktivnosti senzibilizacije šire javnosti o važnosti pravilnog ponašanja u prometu.

Preventivna kampanja „Poštujte naše znakove“ provodi se od 1995. godine u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a usmjerena je na prevenciju stradavanja najranjivije skupine sudionika u prometu-djecu.
Provedbom programa preventivnih aktivnosti, danas je u Osnovnoj školi „Grgura Karlovčana“ u Đurđevcu u organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave koprivničko-križevačke održana preventivna akcija „Poštujte naše znakove“.

Učenike prvih i drugih razreda u uvodnom djelu programa pozdravio je policijski službenik za prevenciju Službe prevencije Ravnateljstva policije, Mario Salopek, koji je scenskim prikazom naziva „Koracima malim zakoračimo u svijet prometa“, educirao i informirao najmlađe sudionike u prometu o prometnoj kulturi i poštivanju prometnih znakova i propisa. Posebnu pozornost kod djece izazvala je edukativno scenska izvedba naziva „Đak veseljak i prometni znak“, koju su izveli glumci Hrvatske glazbene mladeži.

Podršku današnjem programu dao je gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči sa suradnicima, načelnik Policijske uprave koprivničko – križevačke Vjekoslav Štimac sa suradnicima, kao i mnogobrojni partneri.
Na interaktivnim radionicama Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac, Hitne pomoći Doma zdravlja Đurđevac, Gorske službe spašavanja – Stanica Koprivnica i Gradskog društvo Crvenog križa Đurđevac, djeca su educirana na koji način spomenute službe koriste opremu i koje su njihovi poslovi.

Također, Policijska uprava koprivničko – križevačke je kroz interaktivne radionice „Kako biti prometni policajac“, „Mali forenzičari“, „Pirotehnika i odgovorno ponašanje“ te radionicu „Vještine i oprema Interventne jedinice policije“, najmlađe posjetitelje educirala i pokazala opremu koju koriste u svakodnevnom radu.     
 


Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje