Policijska akademija: Održana prezentacija borilačkih vještina

Na Policijskoj akademiji u popodnevnim satima 27. studenog održala se prezentacija borilačkih vještina KUKKIWON Taekwondo Demo Tima Republike Koreje.

Ova borilačka vještina namijenjena je polaznicima programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, nastavnicima tjelesnog odgoja Srednje škole kao i svim drugim zainteresiranim zaposlenicima Ministarstva unutarnjih poslova.

KUKKIWON Taekwondo Demo Tima osnovan je 1974. godine s ciljem i misijom promicanja taekwondoa kao svjetskog sporta. Tijekom 50 godina svog postojanja tim je obišao 120 država širom svijeta te osim promicanja sporta promiču i korejsku kulturu i način života.

Hrvatska javnost imala je priliku upoznati se s vještinama KUKKIWON Taekwondo Demo Tima proteklog vikenda na 20. „Jastreb Open“, najvećem humanitarnom međunarodnom taekwondo natjecanje za djecu i mlade u Hrvatskoj.
Događanje na Policijskoj akademiji službeno je predstavio Nj.E. g. Park Won-sup, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj koji je u svom govoru zahvalio Ministarstvu unutarnjih poslova i Policijskoj akademiji na gostoprimstvu. Naglasio je kako taekwondo nije samo borilačka vještina i sport već i vještina osnaživanja duha i tijela te kontrole uma i ponašanja što za policijske službenike može biti izuzetno bitno.

U ime domaćina korejske goste pozdravio je g. Josip Ćelić, zamjenik glavnog ravnatelja policije ujedno i predsjednik Povjerenstva za unaprjeđenje i razvoj sporta u policiji. Zamjenik Ćelić zahvalio je na dolasku KUKKIWON tima i prezentaciji vještina. Posebice je istaknuo napore Ministarstva u promicanju sporta u policijskim redovima te je poručio polaznicima programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac kako će im sport i navike koje stvaraju kroz bavljenje sportom uvelike pomoći u savladavanju izazova koje pred njih stavlja policijski posao.

Impresivna prezentacija vještina trajala je 30 minuta nakon čega su polaznici programa imali mogućnost razgovora i druženja s članovima KUKKIWON Taekwond Demo.
Ovom aktivnošću Ministarstvo unutarnjih poslova podržalo je još jednom promicanje sporta i sportske izvrsnosti u svojim redovima, ali i učvrstilo bilateralne i prijateljske veze s Republikom Korejom čiji građani svake godine u sve većem i većem broju posjećuju Republiku Hrvatsku.
 
 

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje