POZIV GRAĐANIMA - predložite lokacije za pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Slika /Vijesti/2022/03/roadpol.jpg

Pozivamo vas da do 10. ožujka svojim policijskim upravama predložite lokacije na kojima se krše prometni propisi kako bi se navedena lokacija 24. ožujka pojačano nadzirala

FOTO: Ilustracija

Temeljem ROADPOL-ovog plana aktivnosti za 2022. godinu i ove godine će se održati 24-satni pojačani nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske te u preko 20 država članica ROADPOL-a.

Ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila održat će se u četvrtak 24. ožujka 2022. godine od 00.00 do 24.00 sata.

Građani se mogu uključiti u provođenje spomenute akcije i to na način da dostave svoje prijedloge o lokacijama na području svih policijskih uprava diljem Republike Hrvatske, na kojima bi se po njihovom mišljenju trebao obavljati nadzor brzine.

Nakon dostave prijedloga policijski službenici će donijeti konačnu odluku o lokacijama na kojima će se provoditi ova akcija, a koje moraju ispunjavati propisane uvijete.

Više informacija možete pronaći na:

PU bjelovarsko-bilogorska

PU brodsko-posavska

PU dubrovačko-neretvanska

PU istarska

PU karlovačka

PU koprivničko-križevačka

PU krapinsko-zagorska

PU ličko-senjska

PU međimurska

PU osječko-baranjska

PU požeško-slavonska

PU primorsko-goranska

PU sisačko-moslavačka

PU splitsko-dalmatinska

PU šibensko-kninska

PU varaždinska

PU virovitičko-podravska

PU vukovarsko-srijemska

PU zadarska

PU zagrebačka
 
Nepropisna brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, stoga ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

Pisane vijesti | Promet i vozila