Policijski karate klub „Alfa“ najuspješniji na Prvenstvu Hrvatske u katama

Kataši policijskog karate kluba „Alfa“ odradili su zahtjevne pripreme i svakodnevne treninge, što je rezultiralo s devet osvojenih devet medalja te je karate klub Alfa stavilo na mjesto najuspješnijeg kluba na ovom natjecanju

FOTO: MUP RH

Dana 7. svibnja 2022. godine u Slavonskom Brodu održano je Prvenstvo Hrvatske u katama za kadete, juniore, mlađe seniore i veterane. Prvenstvo je bilo odlučujuće u izbornom procesu za odabir reprezentativaca koji će sudjelovati na nadolazećem Europskom prvenstvu, koje će se održati od 17. do 19. lipnja 2022. godine u Pragu.

Kataši policijskog karate kluba „Alfa“ odradili su zahtjevne pripreme i svakodnevne treninge, što je rezultiralo s devet osvojenih devet medalja te je karate klub Alfa stavilo na mjesto najuspješnijeg kluba na ovom natjecanju. 

Kadetsko-juniorski muški i ženski kata tim Alfi osvojili su zlatne medalje u svojim kategorijama i tako su postali nacionalni timovi koji će predstavljati Hrvatsku na nadolazećem Europskom prvenstvu.

Muški kata tim čine: Dino Huić, Mark Fileš i Ivan Žeinski, dok ženski kata tim čine: Lukrecija Brkan, Nika Krsnik i Antonija Barić.

U pojedinačnoj konkurenciji Alfe su dale i državnog prvaka Dinu Huića koji je osvojio zlatne medalje i u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, a ako pribrojimo njegovo ekipno zlato, Dino je osvojio zavidne tri zlatne medalje.

U juniorskoj kategoriji Hrvatsku će predstavljati Dino Huić, dok će u kadetskoj kategoriji nastup za Hrvatsku zabilježiti klupski kolega Mark Fileš, koji je inače član karate kluba „Kaptol“. Ovo je odličan primjer suradnje klubova „Kaptola“ i „Alfi“, ali i Hrvatskog karate saveza.

Na Prvenstvu Hrvatske zlatno odličje za Alfe su osvojili:
 
  • Ženski kadetsko-juniorski tim,
  • Muški kadetsko-juniorski tim,
  • Dino Huić, kadeti,
  • Dino Huić, juniori.

Srebrno odličje osvojio je Ivan Kukić.

Brončano odličje osvojili su: 
 
  • Antonija Barić, kadetkinje,
  • Nika Krsnik, juniorke,
  • Damir Krsnik, veterani +35,
  • Damir Krsnik, veterani +50.


Para karataši karate kluba „Alfa“ Daniela Topić i Josip Šteko izborili su svoja mjesta u reprezentaciji Hrvatske i odlaze na Europsko prvenstvo koje će se održati od 23. do 30. svibnja 2022. godine u Gaziantepu u Turskoj.

Uz vrijedne natjecatelje, za odlične klupske rezultate, zaslužna je trenerica Marijana Kiuk koja stručnim vodstvom diže ljestvicu spreme uvijek na višu razinu.

Rad Kluba uvelike podržava Hrvatski karate savez, s predsjednikom Davorom Cipekom na čelu, kao i Ministarstvo unutarnjih poslova.

Svim Alfama koji će predstavljati Hrvatsku na nadolazećim Europskim prvenstvima želimo puno uspjeha i da nam se vrate s pokojom medaljom.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica