Održan sastanak glavnog ravnatelja policije Nikole Miline i izvršne direktorice Europola Catherine De Bolle

Razgovaralo se o pitanjima upravljanja Europolom i o jačanju buduće suradnje Republike Hrvatske i Europola, a dosadašnja suradnja na operativnom i strateškom planu ocijenjena je vrlo dobrom

FOTO: MUP

Na marginama neformalnog sastanka Vijeća ministara pravosuđa i unutarnjih poslova EU, 23. siječnja 2020. godine, održan je radni sastanak glavnog ravnatelja policije Nikole Miline sa suradnicima s izvršnom direktoricom Europola Catherine De Bolle.

Direktorici De Bolle ovo je već drugi posjet Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske od stupanja na dužnost u svibnju 2018. godine.

Na sastanku se razgovaralo o pitanjima upravljanja Europolom i o jačanju suradnje Republike Hrvatske i Europola na području suzbijanja ilegalnih migracija, krijumčarenja droga i vatrenog oružja te financijskih istraga.

Nadalje, raspravljalo se o koordiniranom nastupu država članica EU u jačanju suradnje s policijama zemalja jugoistočne Europe, posebice u borbi protiv svih pojavnih oblika organiziranog kriminala.

Dosadašnja suradnja Europola i Republike Hrvatske na operativnom i strateškom planu, koja je ocijenjena vrlo dobrom, dodatno će se unaprjeđivati kroz razvoj novih mogućnosti Europola.
 

Pisane vijesti | Međuresorna suradnja