Odigrana prva utakmica SuperSport finala Kupa između GNK-a Dinamo i HNK-a Rijeka

Slika /Ilustracije/nogometna/jannes-glas-cuhQcfp3By4-unsplash.jpg

Poduzet niz operativnih aktivnosti uz ostvarene i održane povoljne sigurnosne uvjete prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice

FOTO: Ilustracija

U srijedu, 15. svibnja s početkom u 19 sati na Gradskom stadionu Maksimir, odigrana je prva utakmica finala SuperSport Kup-a između GNK-a Dinamo i HNK-a Rijeka proglašena kao utakmica visokog sigurnosnog rizika.
 
Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka u suradnji s drugim policijskim upravama uz koordinaciju Ravnateljstva policije, uz angažman potrebnih snaga i policijske tehnike kako bi utakmica s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.
 
 Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedeno je 11 osoba i to svi navijači gostujućeg kluba od čega sedam zbog pirotehnike, troje zbog alkoholiziranosti a jedan zbog posjedovanja droge.

Prije utakmice prepraćeno je oko 289 osobnih vozila , 37 kombi vozila te jedan mini-bus s gostujućim navijačima te su isto tako bez problema nakon utakmice uz policijsku pratnju prepraćeni s područja Policijske uprave zagrebačke.

Policija je na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima - prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice - audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.
Osiguranje utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda i sukoba navijača, s jedne strane zbog sportskog ponašanja onih koji su pratili utakmicu na stadionu, ali i zbog odlične suradnje svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost građana tijekom ovog sportskog događaja.
 
Koristimo priliku zahvaliti svima koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane, uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.
 
 
 
 
 

Priopćenja | Sport