Nova europska medalja za policijski karate klub Alfa

Brončanu medalju osvojio je Dino Huić u kadetskoj kategoriji u katama na netom završenom Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održavalo od 18. do 22. kolovoza 2021. godine u Tampereu u Finskoj

Nakon nedavne prve povijesne europske medalje za karate klub Alfa čija je ponosna vlasnica Daniela Topić, osvojivši broncu na Europskom prvenstvu u Poreču u svibnju ove godine u kategoriji intelektualnih poteškoća u parakarateu, stigla je i druga europska medalja.
 
Također brončanu medalju, osvojio je Dino Huić u kadetskoj kategoriji u katama na netom završenom Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održavalo od 18. do 22. kolovoza 2021. godine u Tampereu u Finskoj.
 
Dino je u prvom krugu bio drugi, pa prvi u svojim kvalifikacijskim skupinama, potom drugi u polufinalnoj, a u susretu za brončano odličje bio je bolji od predstavnika Bosne i Hercegovine.
 
Da će Dino ostvariti odličan rezultat na Europskom prvenstvu moglo se naslutiti već nakon nastupa na Karate 1 Youth Leaque u Poreču u srpnju ove godine gdje je uvjerljivim nastupima osvojio zlatno odličje. Uz ovaj hvale vrijedan rezultat policijski karate klub Alfa može se pohvaliti i nastupom klupskog kata tima u sastavu: Dino Huić, Mark Fileš i Ivan Žeinski koji su osvojili na istom prvenstvu odlično 7. mjesto.
 
Ono bez čega sportaši teško da mogu ostvariti vrhunske rezultate su stručno vodstvo trenera. Marijana Kiuk je zadnjih godinu dana spremala natjecatelje i klupske kata timove te u kratkom vremenu svojim stručnim radom postigla vrhunske rezultate - dvije europske medalje, zlato s Youth Leaque te nekoliko medalja s Prvenstava Hrvatske.
 
Za istaknuti su i rezultati hrvatskih karatista na ovom Europskom prvenstvu: Lea Vukoja, europska prvakinja, Mia Greta Zorko, srebrna te uz Dinu i brončani Dominik Šonje.
 
Hrvatski karate savez ukupno je osvojio 4 medalje, dva peta mjesta i dva sedma mjesta što je odličan rezultat hrvatskih karatista i dokaz odličnog rada HKS-a.
 
Ova pandemijska 2021. godina za policijski karate klub Alfa je bila puna izazova, ali unatoč svim poteškoćama uspjeli su ostvariti odlične sportske rezultate.
 
Do kraja godine očekuje ih svjetsko karate prvenstvo za seniore u studenom u Dubaiu gdje se očekuju nastupi i parakarataša. Navedeni rezultati su odličan poklon za obilježavanje  25. obljetnice  osnutka i rada karate klub Alfa koje će se obilježiti dana 26. listopada 2021. godine.

Pisane vijesti | Sport