Nogometna utakmica visokog rizika između HNK "Hajduk" i HNK "Rijeka" protekla bez sigurnosnih izgreda

Slika /Ilustracije/nogometna/rukavice.jpeg

Zahvaljujemo posjetiteljima utakmice koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno i u sportskom duhu

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 28. siječnja 2024. godine s početkom u 17:45 sati na gradskom stadionu Poljud odigrana je nogometna utakmica SuperSport HNL-a između HNK Hajduk i HNK Rijeka.

Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika, a samu utakmicu pratilo je  oko 32 tisuće gledatelja, od kojih 230 navijača gostujuće momčadi. 

Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava splitsko-dalmatinska u koordinaciji s Ravnateljstvom policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika, te u suradnji s drugim policijskim upravama, s ciljem poduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica, s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.
 
Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.
 
U službene prostorije policije privedena su 23 navijača (19 domaćih i 4 gostujuća) uglavnom zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Utakmica je završila u 19:52 sati, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koja je protekla bez postupanja policijskih službenika. Također tijekom osiguravanja uže i šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja i centra Splita nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji niti oštećenja imovine.

Priopćenja | Sport