Nogometna utakmica SuperSport HNL-a između GNK „Dinamo“ i HNK „Hajduk“ prošla bez sigurnosnih izgreda

Slika /Ilustracije/nogometna/naslovna.png

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog stajališta protekne sigurno za posjetitelje, a za građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti

FOTO: PU zagrebačka
 
Jučer, 26. veljače s početkom u 15 sati na stadionu Maksimir odigrana je nogometna utakmica SuperSport HNL-a između GNK Dinamo i HNK Hajduk, koja je bila proglašena utakmicom visokog rizika.
 
Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika preuzelo koordinativnu ulogu te je tako Policijska uprava zagrebačka u suradnji s drugim policijskim upravama, organizirano provela prihvat vozila s gostujućim navijačima kao i njihov povratak.

Policijski službenici priveli su ukupno 12 osoba, od čega dvoje domaćih i 10 gostujućih navijača, od kojih su tri maloljetnika.  Jedan domaći navijač, pod utjecajem alkohola je priveden zbog narušavanja javnog reda i mira, a drugi zbog alkoholiziranosti. Devet gostujućih navijača privedeno je zbog pirotehnike te jedan zbog alkoholiziranosti.
 
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja u odnosu na svih 12 osoba, njih 6 će danas biti odvedeno na nadležni prekršajni sud (gostujući navijači) dok će se protiv ostalih provesti redovan postupak.

U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe specijalne i interventne policije, temeljne i prometne te kriminalističke policije uz zračnu potporu službenog policijskog helikoptera.

Priopćenja | Sport