Na stadionu Gradski vrt odigrana utakmica između NK Osijek i HNK Hajduk

Slika /Vijesti/2023/3/NK%20Osijek-NK%20Hajduk.jpg

Tijekom osiguranja javnog okupljanja nisu evidentirani negativni sigurnosni događaji ozljeđivanja osoba, kao ni oštećenja imovine

Foto: PU osječko-baranjska

Na stadionu Gradski vrt u Osijeku jučer je s početkom u 17,30 odigrana nogometna utakmica 25. kola SuperSport HNL-a između NK „Osijek“ i HNK „Hajduk“ koju je s tribina pratilo 6107 posjetitelja,  od toga 673 navijača gostujuće momčadi.

Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika preuzelo koordinativnu ulogu.

U suradnji s drugim policijskim upravama, Policijska uprava osječko-baranjska je organizirano prihvatila 19 kombi vozila i 28 osobnih automobila s gostujućim navijačima i prepratila ih u povratku.

Postupanje prije, za vrijeme i nakon utakmice

Za vrijeme utakmice na tribinama je zapaljeno više baklji i dimnih kutija te policija nastavlja kriminalističko istraživanje navedenog protupravnog ponašanja.
 
Dvije osobe su privedene zbog počinjenog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osim navedenog, nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira.

U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije.

Utakmica je završila u 19:30 sati, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koja je protekla bez incidenata.

Tijekom osiguranja javnog okupljanja nisu evidentirani negativni sigurnosni događaji, nije bilo značajnijih narušavanja javnog reda i mira, ozljeđivanja osoba, kao ni oštećenja imovine.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za posjetitelje, a i za sve građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.
 

Priopćenja | Sport