Mobilna jedinica prometne policije pojačano nadzirala karlovačko područje

Slika /Ilustracije/Promet/foto_promet.jpg

Utvrđen 61 prekršaj prekoračenja brzine kretanja

Foto: Ilustracija

Uvažavajući zaprimljene obavijesti građana kako se na određenim prometnicama na području Policijske uprave karlovačke u dane vikenda, naročito petkom u popodnevnim satima, krše prometni propisi u većim razmjerima, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije proveli su 26. kolovoza 2022. godine pojačani nadzor.
 
Nadzor je proveden u suradnji s policijskim službenicima matične Policijske uprave karlovačke na dionicama državne ceste te županijskim i lokalnim cestama na područjima Grada Slunja, općina Cetingrad i Vojnić.
 
Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene prema vozačima koji svojim ponašanjem grubo krše prometne propise, a posebno prema onima koji prekoračujući brzinu kretanja ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu.
 
Rezultati akcije
 
Provedenim nadzorom utvrđeni su sljedeći prekršaji:
 
  • Jedan (1) vozač je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0,93 g/kg alkohola za što mu je naplaćena novčana kazna u iznosu od 2000 kuna;
  • Devetorici (9) vozača su za nepropisno pretjecanje kolone vozila naplaćene novčane kazne u iznosima od 2000 kuna;
  • Jednom vozaču (1) je za nepoštivanje prometnog znaka naplaćena novčana kazna u iznosu od 250 kuna;
  • Dvadeset devetorici (29) vozača su za prekoračenje brzine naplaćene novčane kazne u iznosu od 500 kuna;
  • Sedamnaestorici (17) vozača su za prekoračenje brzine naplaćene novčane kazne u iznosu od 1000 kuna;
  • Dvanaestorici (12) vozača su za prekoračenje brzine naplaćene novčane kazne u iznosu od 2000 kuna;
  • Trojici (3) vozača su za prekoračenje brzine naplaćene novčane kazne u iznosu od 6666 kuna.
 
S ciljem smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti u prometu, policija će nastaviti s poduzimanjem navedenih mjera i u narednom razdoblju.
 
Još jednom pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.
 
Građane također pozivamo da nam dojave ukoliko primijete učestalo kršenje prometnih propisa propisa na području kojeg žive kako bismo svi zajedno pravovremenom reakcijom spriječili tragične posljedice.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila