Krenula obuka terenske vožnje za graničnu policiju

Obzirom na karakteristike i konfiguraciju terena na kojem policijski službenici granične policije obavljaju poslove zaštite vanjske granice, programi osposobljavanja provest će se na dvije lokacije u PU ličko-senjskoj i PU vukovarsko-srijemskoj

Foto: MUP

Od 19. listopada kroz šest jednodnevnih programa, četiri na području PU ličko-senjske i dva na području PU vukovarsko-srijemske, u obuku terenske vožnje ukupno će biti uključeno 96 policijskih službenika granične policije. Programima osposobljavanja teži se razvijanju i usvajanju specifičnih vještina sigurne terenske vožnje policijskih službenika granične policije potrebnih za sigurno i učinkovito obavljanje poslova nadzora vanjske granice EU.

Otvaranju obuke u PU ličko-senjskoj prisustvovao je pomoćnik načelnika Uprave za granicu Gilio Toić Sintić koji je naglasio kako se kroz obuku prvenstveno nastoji osposobiti policijske službenike za sigurnu terensku vožnju čime bi se uz veću razinu sigurnosti policijskih službenika poboljšala i učinkovitost korištenja nabavljenih vozila.

Financijska sredstva za provedbu osposobljavanja osigurana su u okviru Fonda za unutarnju sigurnost – Instrument za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, kroz projekt „Osposobljavanje policijskih službenika granične policije za terensku vožnju u realnim uvjetima“.

 

Stranica