Izložba fotografija u Policijskoj školi ''Josip Jović''

Slika /slike/vijesti/2019/sijecanj/izlozba%20na%20PA/IMG-20190117-WA0017.jpg

U predvorju Policijske škole ''Josip Jović'' na Policijskoj akademiji postavljena je izložba fotografija dvoje djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i jednoga budućeg policijskog službenika.

Naime, Muzej policije, uz tematske izložbe iz povijesti i rada policijskih snaga u Hrvatskoj, izložbama umjetničkih radova djelatnika nastoji poticati kreativno stvaralaštvo zaposlenika MUP-a.

Tako su na ovoj izložbi svoje autorske fotografije izložili Petra Picek, Boris Sadilek i Tomislav Dunđer.

Petra Picek nastavnica je engleskog jezika u Policijskoj školi ''Josip Jović''. Posljednjih šest godina fotoaparatom bilježi motive iz prirode, pejzaže, zalaske sunca i portrete.

Boris Sadilek djelatnik je Muzeja policije, a fotografijom se bavi već nekoliko godina. Fotografira mobitelom, a fotografiju smatra jednim od načina kako posebne trenutke ili situacije oteti zaboravu oka i uma.

Tomislav Dunđer polaznik je 25. odjela Programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Na izložbi su prikazani portreti koje je zabilježio u crno-bijeloj tehnici.

Muzej policije dosad je postavio osam tematskih izložbi prezentirajući radove naših djelatnica i djelatnika, koji su raznim tehnikama umjetničkog izražavanja imali što pokazati.

Ova izložba fotografija može se razgledati u Policijskoj školi ''Josip Jović'', Avenija Gojka Šuška 1, Zagreb, radnim danom od 7 do 15 sati do kraja siječnja 2019. godine. 


Pisane vijesti