Građani svakodnevno bez sankcija predaju ilegalno oružje

Slika Ilustracije/brosura%201.jpg

Apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija

FOTO: Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova u prosincu prošle godine javnosti je predstavilo moderniziranu verziju uspješne dugogodišnje kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, temeljem koje građani bez ikakve kaznene ili prekršajne odgovornosti mogu policiji dobrovoljno predati zabranjeno ili oružje bez dozvole, te minsko-eksplozivna sredstva.
 
Svakodnevnim dojavama građana vidljivo je da poveći broj građana prepoznaje vrijednost ove kampanje i obavještava policiju o pronalasku i/ili posjedovanju razno-raznih ubojitih sredstava.
 
Tako su samo jučerašnjeg dana građani policiji u Sisku, Kutini i Novskoj dragovoljno predali četiri ručne bombe, dvije automatske puške, zračnu pušku, četiri spremnika za automatsku pušku, dva pištoljska spremnika i ukupno 487 komada raznog streljiva, dok je krapinsko zagorskoj policiji jedna osoba dragovoljno predala dvije ručne bombe M50 P3, tri ručne bombe M75 i 20 m sporogorećeg štapina.
 
Svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito je važna, jer u našoj zemlji još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava čak i iz II. svjetskog rata, što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca. Upravo u tom smislu je i najvažniji apel građanima da, kako ne bi došlo do neželjenog aktiviranja i ozljeđivanja, pronađeno oružje i sredstva ne donose sami, već da odmah obavijeste policiju čiji će službenici izaći na teren i izuzeti opasna sredstva na siguran način.
 
Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!

Pisane vijesti | Promo materijali i publikacije