Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u posjetu slovenskom kolegi Jušiću

Šefovi dviju policija razgovarali su u Brežicama o suzbijanju nezakonitih migracija, migracijskim tokovima te borbi protiv krijumčarenja osoba i prekograničnog kriminala

FOTO: Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije

Danas, 12. listopada 2023. u Brežicama, glavni ravnatelj policije Nikola Milina sastao se s generalnim direktorom slovenske policije Senadom Jušićem.

Ravnatelji dviju policija i njihovi suradnici razgovarali su o suradnji u području upravljanja migracijama, zajedničkim mješovitim ophodnjama te o mjerama vezanim uz migracije u budućnosti - suzbijanju nezakonitih migracija, migracijskim tokovima, borbi protiv krijumčarenja osoba te prekograničnog kriminala.

Generalni direktor slovenske policije Senad Jušić zahvalio je glavnom ravnatelju policije Milini na suradnji te naglasio značaj razgovora o migracijskim tokovima između Slovenije i Hrvatske, odnosno o ruti koja se kreće prostorima dvaju država.

Na sastanku su ravnatelji slovenske i hrvatske policije razmijenili operativne podatke te dogovorili određene mjere i postupke kako bi što uspješnije upravljali migracijskim tokovima i bili što učinkovitiji u borbi protiv krijumčarenja osoba i prekograničnoga kriminala.

Glavni ravnatelj hrvatske policije Nikola Milina zahvalio je generalnom direktoru Jušiću na pozivu na sastanak, posebice s obzirom na aktualnost glavnih tema sastanka.

Nalazimo se na toj vrlo opterećenoj ruti, moram zahvaliti za svu suradnju koju smo ostvarivali proteklih godina, a danas smo dodatno konkretizirali određene mjere i radnje koje ćemo poduzimati zajednički kako bi se i dalje uspješno nosili i osigurali i sigurnost naših građana i smanjili priljev nezakonitih migracija i samim time i pojačali učinkovitost i što se tiče i krijumčarenja osoba.“ – zaključio je Milina.
 

Pisane vijesti