Dodijeljena priznanja slovenske policije policijskim službenicima Ravnateljstva policije

Priznanja su dodijeljena za poseban doprinos dosadašnjoj međunarodnoj policijskoj suradnji između hrvatske i slovenske policije

FOTO: RP

Danas, u prostorijama Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu, održana je svečana dodjela priznanja slovenske policije, policijskim službenicima Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Medalje za poseban doprinos dosadašnjoj međunarodnoj policijskoj suradnji između hrvatske i slovenske policije dodijeljene su zamjeniku glavnog ravnatelja policije Jozi Šukeru,  pomoćniku načelnika Uprave za javni red i sigurnost Tomislavu Gulanu, zamjeniku načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravku Teuru i voditeljici Službe za stratešku europsku i međunarodnu policijsku suradnju Ureda glavnog ravnatelja policije Vlatki Vulić Petković.

Hrvatskim policijskim službenicima priznanja za suradnju uručio je Nj. E. Gašper Dovžan, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, uz prisustvo pomoćnika glavnog ravnatelja slovenske policije Jože Senice,voditelja Sektora za međunarodne policijske operacije Borisa Železnika i slovenskog policijskog časnika za vezu u RH Srečka Jarca.

NJ. E. Dovžan izrazio je zadovoljstvo što je ovom prilikom ugostio predstavnike hrvatske policije te ocijenio kako je suradnja hrvatske i slovenske policije izvrsna i na visokoj razini.

Potkrijepio je navedeno odličnom suradnjom u ovogodišnjoj ljetnoj turističkoj sezoni, kao i u okviru projekta Sigurna turistička destinacija, tijekom kojeg slovenski policijski službenici u ljetnim mjesecima rade na području hrvatskih turističkih destinacija, a hrvatski policijski službenici se tijekom zimskih mjeseci upućuju na rad na slovenska skijališta, sve u cilju postizanja maksimalne sigurnosti hrvatskih i slovenskih građana.

Cjelokupna turistička sezona odvila se bez bilo kakvog ozbiljnog incidenta, što je i rezultat dobrog rada svih sigurnosnih tijela. Također, posebno je naglasio kako se „suradnja temelji na visokoj stručnoj osposobljenosti obje policije koje su izgradile međusobno povjerenje i poštovanje“.

Događaju su prisustvovali načelnica Ureda glavnog ravnatelja policije Adrijana Bago i načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić, dok se u ime prisutnih nagrađenih hrvatskih policijskih službenika, kao i u ime cjelokupnog Ravnateljstva policije, slovenskoj strani zahvalio zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, koji je hrvatsko slovensku međunarodnu policijsku suradnju također ocijenio odličnom i utemeljenu na bliskim profesionalnim odnosima na svim područjima policijskog rada.
 
 

Pisane vijesti