Doček Vatrenih, na zadovoljstvo policije i građana, protekao sigurno, veselo i dostojanstveno

Kroz angažman svih rodova policije, uz koordinaciju Stožera Ravnateljstva policije, osigurana zavidna razina sigurnosti duž cijele trase kao i na samom glavnom trgu

Foto: MUP RH
Inforgrafika: MUP RH

Povodom povratka i dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, 18. prosinca 2022. godine provedeno je osiguranje temeljem sigurnosne procjene i pravodobno planiranih i poduzetih mjera osiguranja. Na samom Trgu bana Josipa Jelačića okupilo se više od 80 tisuća ljudi, a uz prilazne pravce i trasu kretanja Vatrenih, broj okupljenih je bio i veći od 100 tisuća.  
 
Policijski službenici osiguravali su prostor i trasu kretanja brončane nogometne reprezentacije od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Josipa Jelačića te sam Trg i prilazne pravce, a sve kako bi svečani doček protekao sigurno za sve građane.

S obzirom na to da su građani dočekivali Hrvatsku nogometnu reprezentaciju počevši od same zračne luke pa potom duž cijele trase kretanja do Trga bana Josipa Jelačića i prilaznih ulica, ovakvo zahtjevno osiguranje zahtijevalo je angažman većeg broja policijskih službenika svih rodova policije od temeljne, prometne, kriminalističke, snaga specijalne i interventne policije, potom protueksplozijske službe te Zrakoplovne jedinice.

Za vrijeme osiguranja, u službene prostorije policije privedene su četiri osobe zbog narušavanja javnog reda i mira te dvije osobe zbog neovlaštenog upravljanja dronom.

Deset osoba je zatražilo liječničku pomoć, uglavnom zbog lakših ozljeda koje su nastale zbog uporabe pirotehnike, a liječnička pomoć u nekoliko slučajeva pružena je i osobama kojima je pozlilo.

Policijski službenici zahvaljuju svim građanima na razumijevanju i suradnji, koja je bila vidljiva u međusobnom srdačnom ophođenju, pozitivnom raspoloženju te fotografiranju.
 
Prisutni građani i dragi gosti Zagreba poštivali su upute policijskih službenika na terenu i prepoznali njihov trud te im omogućili da zajedno s građanima časno dočekaju Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i tako su doprinijeli zajedničkom osjećaju sigurnosti i veselja.

S posebnim zadovoljstvom pozdravljamo proteklo svečano događanje kao sinergiju svih službi i građana u zajedničkom interesu sigurnosti.

@mup_rh  #MUPuzVatrene


 

Stranica