DOPUNA: Diljem Hrvatske zaprimljene dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u zgradama pravosudnih tijela

Slika /Ilustracije/Logo/default-MUP-image.jpg

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici kako bi provjerili istinitost dojava i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti

Foto: ilustracija


Dopuna 17:30 sati

Oko 17 sati završene su sve provjere anonimno zaprimljenih dojava o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u objektima/zgradama pravosudnih tijela i trgovačkim centrima u svih 20 policijskih uprava diljem Republike Hrvatske.

Protueksplozijskim pregledima i pregledima policijskih službenika u suradnji sa zaštitarskim službama trgovačkih centara utvrđeno je da su sve dojave lažne.

Zahvaljujemo građanima na suradnji s policijskim službenicima i djelatnicima zaštitarskih službi u trgovačkim centrima.

Vezano uz sve anonimne dojave policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.


 




Dopuna 15:45 sati


Zaključno s 15:40 sati provjerene su anonimno zaprimljene dojave u odnosu na objekte/zgrade i trgovačke centre u ukupno 16 policijskih uprava i sve su dojave lažne.
 
Dakle, protueksplozijski i od strane policijskih službenika pregledani su svi pravosudni objekti i trgovački centri na području policijskih uprava: bjelovarsko-bilogorske, brodsko-posavske, dubrovačko-neretvanske, istarske, karlovačke, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, ličko-senjske, međimurske, požeško-slavonske, primorsko-goranske, sisačko-moslavačke, šibensko-kninske, varaždinske, osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske.
 
S obzirom na najveći broj dojava i najveći broj objekata koje je potrebno sigurnosno pregledati, najintenzivniji rad još uvijek traje na području Policijske uprave zagrebačke.
 





Dopuna 14:15 sati

O obavljenim protueksplozijskim nalazima oglasila se:



Dopuna 13:30 sati

O obavljenim protueksplozijskim nalazima oglasile su se:
 

Dopuna 13:00 sati

O obavljenim protueksplozijskim nalazima oglasile su se:
 

Dopuna 12:30 sati

Obavještavamo kako su se ranije anonimne dojave o navodnim eksplozivnim napravama postavljenim u zgradama/objektima pravosudnih tijela, proširile na trgovačke centre diljem Hrvatske.

U odnosu na ove anonimne dojave policija, u suradnji s odgovornim osobama trgovačkih centara, poduzima potrebne mjere i radnje provjere istinitosti dojave te zaštite građana/posjetitelja.

O obavljenim protueksplozijskim nalazima oglasile su se:
 

Dopuna 12:10 sati

O obavljenim protueksplozijskim nalazima oglasile su se:
 

Dopuna 11:45 sati

O obavljenim protueksplozijskim nalazima oglasile su se:
 

Dopuna 11:10 sati
 
Anonimnu dojavu o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u objektima/zgradama pravosudnih tijela zaprimile su i preostale dvije policijske uprave: krapinsko-zagorska i požeško-slavonska.
 
Dakle, anonimnim dojavama obuhvaćena su pravosudna tijela u cijeloj Hrvatskoj.  
 
O obavljenim protueksplozijskim nalazima oglasile su se:
 

Jutros, 5. prosinca, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana. 

Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192.

 

Priopćenja