Derbi 6. kola SuperSport HNL-a između NK „Istra 1961“ i HNK „Rijeka“ prošao bez sigurnosnih izgreda

Slika Ilustracije/nogometna/joshua-hoehne-i2LmDFUVk4U-unsplash.jpg

U planiranju i provedbi mjera osiguranja sudjelovali su svi rodovi policije

FOTO: ilustracija

Jučer, 21.kolovoza s početkom u 18:55 sati na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrana je nogometna utakmica 6. kola SuperSport HNL-a između NK Istra 1961 i HNK Rijeka. Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika.

Policijska uprava istarska je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika, u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom, a pod koordinacijom Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, organizirano provela prihvat 112 osobnih vozila te pet kombi vozila s gostujućim navijačima, kao i njihov povratak. Navedena praprata navijača protekla je bez postupanja policije.

Nakon nogometnog susreta, prilikom razilaska gledatelja, jedan gostujući navijač počinio je prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je doveden u službene prostorije policije.

Domaći i gostujući navijači su tijekom susreta koristili pirotehnička sredstva, te policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja i sankcioniranja počinitelja prekršaja.

Na današnjem osiguranju hrvatskim kolegama su se pridružili i policijski službenici iz Poljske i Njemačke koji službu obavljaju u Puli, u sklopu projekta Sigurna turistička destinacija.  

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog stajališta protekne sigurno za posjetitelje, a za građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.

Priopćenja | Sport