Dan bez poginulih u prometu - u Republici Hrvatskoj nije bilo smrtno stradalih ni teško ozlijeđenih osoba

Slika /Vijesti/2022/09/ROADPOL safetydays/roadpol 2a.jpg

Hrvatska je tako među članicama Europske mreže prometne policije ROADPOL koje su uspješno ostvarile cilj akcije

FOTO: ilustracija
 
„Ostani živ i spasi živote drugih!“ slogan je kampanje „Dani sigurnosti u prometu“ europske mreže prometne policije ROADPOL, koja se odvijala diljem Europe od 16. do 22. rujna 2022. godine.

Svrha kampanje je smanjenje broja smrtno stradalih u prometu, a središnji događaj je i ovaj put bio „Dan bez poginulih u prometu“, koji se održao 21. rujna.

Taj dan su se u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske pojačale preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Cilj je bio smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan - dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama.

Ove godine u Republici Hrvatskoj cilj je postignut!

Na cestama Republike Hrvatske 21.09.2022. dogodilo se 11 prometnih nesreća s nastradalim osobama, od kojih niti jedna ne pripada kategoriji teških prometnih nesreća.

Nije bilo nesreća s poginulim osobama, niti nesreća s teško ozlijeđenim osobama.

Ukupno je ozlijeđeno 15 osoba, a sve osobe lakše su ozlijeđene.

Hvala svim sudionicima u prometu, jer zajedno nismo samo „ostvarili cilj“ – prevencijom, odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa spasili smo živote.

#VisionZero #RoadpolSafetyDays
 

Pisane vijesti | Promet i vozila