27. BRAJNIKOV MEMORIJAL: „U spomen na našeg Zorana“

Ova sportska priča postala je za nas posebna jer je cjelokupnu organizaciju i pripremu za ovo natjecanje krajnje zdušno i srčano, unatoč teškoj bolesti, vodio nedavno preminuli instruktor Zapovjedništva interventne policije, naš kolega i prijatelj Zoran Mamuzić

U vremenu od 11. do 12. lipnja 2021., u organizaciji Policije Republike Slovenije organizira se tradicionalni 27. Brajnikov memorijal na području Nacionalnog parka Triglav, a na kojem će sudjelovati predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Memorijal je prepoznatljiv kao „hod uma, volje i moći“, a zapravo je riječ o izuzetno zahtjevnom, napornom i nadasve atraktivnom natjecanju koje je još 1993. godine osmislio slovenski policajac Mitja Brajnik pod zanimljivom krilaticom „Trpi i uživaj!“. 

Oni najbolji: policajci, vojnici, vatrogasci i gorski spasioci koji se usude stati na startnu liniju, svoja znanja, psihičke sposobnosti i fizičke vještine testirat će u dva naporna dana. Koliko je zahtjevno natjecanje govori sama činjenica da u sklopu natjecanja, između ostalog, treba prijeći i oko 3000 m nadmorske visine u svega 50-tak kilometara što bicikliranja, što planinarenja.

Temeljem poziva slovenske policije, stručni tim Zapovjedništva interventne policije i Zapovjedništva specijalne policije osmislio je dvotjedni ciklus priprema i obuke tijekom kojeg je izvedena selekcija najboljih policijskih službenica i službenika za ovo natjecanje.

Naši, hrvatski policajci marljivo su pristupili zahtjevnoj pripremi za ovo natjecanje, a za koje su potrebne posebne vještine i znanja u području  alpinizma, streljaštva, prve pomoći, plivanja, trčanja, planinarenja, bicikliranja i veslanja. Nakon provedene obuke u Zagrebu ekipirani su timovi koji će hrabro braniti boje Republike Hrvatske i čast hrvatske policije. 

Ova sportska priča postala je za nas posebna jer je cjelokupnu organizaciju i pripremu za ovo natjecanje krajnje zdušno i srčano, unatoč teškoj bolesti, vodio nedavno preminuli instruktor Zapovjedništva interventne policije, naš kolega i prijatelj Zoran Mamuzić. 

Zokijev entuzijazam i silna volja do zadnjeg dana je bila živa i opipljiva, vjerujući da će 10. lipnja povesti našu ekipu u Sloveniji do pobjede. Na žalost, u svojoj borbi za život Zoki nas je napustio, ali će zato njegova ekipa na ovom natjecanju dati sve od sebe pronoseći duboko u srcu časno ime hrvatskog policajca Zorana Mamuzića.

Pisane vijesti