Rukovoditeljima Ravnateljstva policije slovenska policija dodijelila priznanja za suradnju

Nagrađeni su, između ostalog, i zbog suradnje na području nezakonitih migracija, a priznanja im je uručio izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj uz prisustvo visokih rukovoditelja slovenske policije

FOTO: MUP

Jučer, 13. rujna 2023. godine u prostorijama Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu, održana je svečana dodjela priznanja slovenske policije policijskim službenicima Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.
 
Medalje za poseban doprinos dosadašnjoj međunarodnoj policijskoj suradnji između hrvatske i slovenske policije dodijeljene su zamjeniku glavnog ravnatelja policije Damiru Bariću, načelnici Ureda glavnog ravnatelja policije Adrijani Bago te načelniku Uprave za javni red i sigurnost Draganu Tokiću.
 
Na samom događaju bio je prisutan i zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, kao i voditeljica Službe za stratešku europsku i međunarodnu policijsku suradnju Vlatka Vulić Petković.
 
Predstavnicima Ravnateljstva policije priznanja za suradnju uručio je izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj  Nj. E. Gašpert Dovžan uz prisustvo visokih rukovoditelja slovenske policije, pomoćnika glavnog ravnatelja slovenske policije Jože Senice i voditelja Sektora za međunarodne policijske operacije Borisa Železnika.
 
Nj. E. Dovžan je istaknuo kako je dosadašnja suradnja hrvatske i slovenske policije izuzetno uspješna, kako na operativnoj tako i na međunarodnoj suradnji te se ona ogleda kroz rad na područjima policijskog djelovanja temeljne, granične i kriminalističke policije.
 
U ime prisutnih nagrađenih hrvatskih policijskih službenika, kao i u ime cjelokupnog Ravnateljstva policije, slovenskoj strani zahvalio je zamjenik glavnog ravnatelja policije Barić, koji je tom prilikom istaknuo da je dosadašnja suradnja naših policijskih organizacija utemeljena na bliskim profesionalnim odnosima na svim područjima policijskog rada te je naveo kako je „slovenska policija iznimno vrijedan partner te se zajednička suradnja konkretizira kroz operativan rad na suzbijanju kriminaliteta, nezakonitih migracija te u drugim područjima policijskog djelovanja, ali i u okviru projekta „Sigurna turistička destinacija“.
 
 
 

Pisane vijesti