Zimska turistička sezona 2023.: Hrvatski policijski službenici na slovenskim skijalištima

Hrvatski policijski službenici i ove godine u službi  hrvatskih građana na slovenskim skijalištima

FOTO: MUP Republika Slovenija

Povodom provedbe projekta „Zimska turistička sezona“, u četvrtak, 5. siječnja 2023. godine, u Republici Sloveniji je održana konferencija za medije. U okviru ovog projekta, i u turističkoj sezoni 2023. godine na skijalištima Kope i Kranjska Gora u Republici Sloveniji, od 3. do 16. siječnja boravit će dva hrvatska policijska službenika.

Na navedenoj konferenciji za medije, u ime Ravnateljstva policije MUP-a RH sudjelovali su Vlatka Vulić Petković voditeljica Službe za stratešku  europsku i međunarodnu policijsku suradnju u Uredu glavnog ravnatelja policije, Igor Matičić  pomoćnik načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti i Stjepan Milković pomoćnik zapovjednika Zapovjedništva za intervencije.

U ime slovenske policije, na konferenciji su sudjelovali Alojz Sladič načelnik Odjela za planiranje opće sigurnosti i zaštite, Boris Verdnik predstavnik Sektora uniformirane policije i koordinator Projekta na Policijskoj upravi Celje i Srečko Jarc policijski časnik za vezu u Veleposlanstvu Republike Slovenije u Zagrebu.

Poučeni dobrim iskustvima u okviru provedbe projekta „Sigurna turistička destinacija“ tijekom ljetnih mjeseci u kojem policija Republike Slovenije sudjeluje od 2011. godine, 2013. godine je pokrenuta i inicijativa upućivanja hrvatskih policijskih službenika na slovenska skijališta tijekom zimske turističke sezone i to na skijališta na kojima boravi velik broj hrvatskih državljana.

Obje strane iskazale su iznimno zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i osobito realizacijom ovog spomenutog oblika suradnje.

Od 2013. godine do danas na slovenskim skijalištima u okviru ovog Projekta ukupno su boravila 24 hrvatska policijska službenika, dok i ove godine, u okviru zimske turističke sezone 2022./2023. upućujemo još dva policijska službenika Dražena Široki policijskog službenika Zapovjedništva za intervencije i Darka Lukinića policijskog službenika Uprave za posebne poslove sigurnosti.

Svoje poslove hrvatski policijski službenici obavljat će u zajedničkim ophodnjama sa slovenskim kolegama, a sve u cilju ugodnijeg boravka i većeg osjećaja sigurnosti hrvatskih državljana na turističkom boravku na slovenskim skijalištima.
 
 
 

Pisane vijesti