Za vrijeme pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa, provjereno više od 3000 vozila

Slika /Ilustracije/Promet/Kamion.jpg

Uz utvrđene prekršaje, realizirana i jedna potraga za osobom

 FOTO: Ilustracija

Jučer, 23. kolovoza 2023. godine na autocesti A2, proveden je pojačan nadzor teretnih automobila i autobusa u koordinaciji sa službenicima policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Slovenije koji su provodili identični nadzor u blizini grada Ptuja.
 
Naime, policijski službenici su na odmorištu u zoni Zaboka, u smjeru sjevera, provodili pojačani nadzor zajedno s djelatnicima Uprave prometne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, potom Centra za vozila Hrvatske, Hrvatskih cesta, Državnog inspektorata (Inspekcije zaštite okoliša) i djelatnicima Mobilne jedinice carine.
 
Pojačani nadzor započeo je u ranojutarnjim satima te je trajao sve do 13 sati, dok je za to vrijeme obavljen pregled ukupno 72 vozila, utvrđeno 56 prekršaja te je pomoću tehničkog uređaja ANPR-a provjereno 3000 vozila.
 
Najčešći utvrđeni prekršaj je nepropisna brzina kretanja vozila, njih 28, a zatim slijedi:
 
- 9 prekršaja tehničke neispravnosti vozila (6 većih nedostataka i 3 opasna nedostatka),
- 6 prekršaja iz Zakon o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu
- 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 4 prekršaja nepoštivanja prometnog znaka
- po jedan prekršaj isteka periodičkog pregleda vozila, isteka važenja prometne dozvole, nepropisnog korištenja mobilnog uređaja i Zakona o trošarinama, dok je ujedno i realizirana jedna potraga za osobom.

Priopćenja | Promet i vozila