VIDEO: Uhićeno više osoba koje su se povezale radi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Slika /Vijesti/2024/10/ZaplKok.png

Postupajući po EUN-u SR Njemačke, hrvatska policija jučer zaplijenila nešto više od 5 kilograma kokaina

Foto/Video: MUP RH

Postupajući po Europskim uhidbenim nalozima SR Njemačke, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s policijom SR Njemačke, proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga u sastavu zločinačkog udruženja na području obiju država.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 15. listopada policijski službenici su na zagrebačkom području uhitili dva hrvatska državljana, 51- i 57-godišnjaka, za koje je utvrđena sumnja da su, kao viši pozicionirani članovi zločinačkog udruženja, sudjelovali u organizaciji krijumčarenja droge.



Također je utvrđeno da je 44-godišnjak, državljanin Srbije, u neutvrđenom vremenu pa do 15. listopada 2024. godine, radi stjecanja nepripadajuće materijalne koristi, od nepoznate osobe u SR Njemačkoj nabavljao veće količine kokaina i marihuane koju je potom u svojstvu kurira prenosio u Republiku Hrvatsku sve radi daljnje preprodaje na narko tržištu.

Tijekom realizacije kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su, u suradnji s policijskim službenicima PNUSKOK-a, 15. listopada 2024. godine oko 4 ujutro na autocesti A2 kod Zaprešića zaustavili osobno vozilo njemačkih registarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao spomenuti 44-godišnjak.

Na temelju naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici obavljena je pretraga vozila kojom je, u posebno ugrađenom spremniku u unutrašnjosti vozila, pronađeno i potom oduzeto pet paketa s ukupno više od pet kilograma kokaina te šest paketića marihuane sveukupne težine 118 grama.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 51, 57 i 44-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i prekršaji