Veleposlanik Talijanske Republike Nj.E. Pierfrancesco Sacco u nastupnom posjetu kod glavnog ravnatelja policije

Slika /slike/2020/24-07-000.jpg

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina primio je danas, 23. srpnja, u nastupni posjet veleposlanika Talijanske Republike Nj. E. Pierfrancesca Sacca

Foto: MUP

Njegova Ekscelencija Sacco na dužnost veleposlanika u Republici Hrvatskoj stupio je u siječnju ove godine i u svojoj bogatoj diplomatskoj karijeri obnašao je diplomatske dužnosti u Sao Paolu, Mađarskoj i Španjolskoj, ponajviše se baveći gospodarskim pitanjima pa je, tako, i prilikom ovog nastupnog posjeta iskazao poseban interes za područje financijskih istraga i općenito suzbijanje gospodarskog kriminaliteta.

„Smatram kako je Hrvatska, baš kao i Italija, moderna, proeuropska država s bogatom poviješću i tradicijom i stoga smatram kako bismo trebali dodatno ojačati našu suradnju kako na planu policijskih poslova, gospodarstva tako i našu zajedničku geostratešku viziju“ rekao je veleposlanik Sacco.

Glavni ravnatelj Milina je, uz dobru suradnju kriminalističkih i graničnih policija, posebno istaknuo zadovoljstvo činjenicom što policijski službenici talijanske policije još od 2011. godine redovito sudjeluju u projektu „Sigurna turistička sezona“. Zbog specifične situacije s epidemijom korona virusa talijanski policajci ove godine neće boraviti u hrvatskim turističkim odredištima u sklopu projekta, no obje su se strane složile kako se nadaju da će situacija epidemiološki gledano već dogodine biti bolja te će se moći nastaviti s ovom izuzetnim oblikom kvalitetne suradnje.

Pisane vijesti | Međuresorna suradnja