Uhvaćen jedan od najtraženijih bjegunaca Republike Hrvatske

Slika /Vijesti/2019/4_travanj/Jesovnik.jpg

FAST jedinica Republike Hrvatske u suradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije uhitila je Darjana Ješovnika koji je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Republike Hrvatske

FOTO: Europol

FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u suradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije, dana 6. travnja 2019. godine na području Republike Srbije, locirala je i uhitila dugogodišnjeg bjegunca Darjana Ješovnika.
 
Darjan Ješovnik je u bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje se da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj. Svi članovi zločinačkog udruženja, uhićeni su u ranijim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspio pobjeći.  
 
Nakon raspisivanja tjeralice pobjegao iz mjesta prebivališta u Ljubljani, Republika Slovenija i vješto se sakrivao na području više država. Upornim i ustrajnim radom policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u suradnji sa FAST jedinicama Republike Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španjolske i Nizozemske, provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici.
 
Lociranje i uhićenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vrijeme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Republike Srbije i Republike Mađarske, ciljano je izdvojen, identificiran i uhićen od strane policijskih službenika FAST Srbije u subotu oko 18.50 sati.
 
Darjan Ješovnik je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Republike Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska, potpomognut je bio i suradnjom sa Europolom gdje se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraženijih bjegunaca Europe.
 

Priopćenja | Kaznena djela i prekršaji | Kaznena djela i zakon